Geçmiş ile gelecek arasında

Kafes kuşlarına biraz merakı olanlar iyi bilir. Kuş, mesela kanarya, dünyaya gözlerini kafeste açmış, orada büyümüştür. Onu odada serbest bıraktığınız vakit panikler, bir an önce kafese geri...

Kafes kuşlarına biraz merakı olanlar iyi bilir. Kuş, mesela kanarya, dünyaya gözlerini kafeste açmış, orada büyümüştür. Onu odada serbest bıraktığınız vakit panikler, bir an önce kafese geri dönmeye çalışır. Ona göre kafesin içi güvenli, dışı tehlikelidir.

Ülkemizin cumhuriyet tarihini biraz bu örneğe benzetiyorum. Bizi kafesin içine razı etmişler. Dışarısının çok tehlikeli olduğuna inandırmışlar.

Türkiye’nin son yılları, aynı zamanda kafesten çıkma çabasıdır. Ne zaman bu yönde bir hamle yapılsa, adım atılsa, belli bir kesim hemen itiraz ediyor. Söylem daima aynı: Bizim orada ne işimiz var? Amerika’yı karşımıza almayalım. Vesaire.

Oysa orası ile burası arasında pek fark yok. Suriye meselesi bunu bize kesin bir şekilde anlattı.

Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunun yüzüncü yılını dört gün önce kutladık. Bağımsız Azerbaycan, buradan doğdu.

Milletimiz, kıyamet günlerinde bile karşı hamle yapma kabiliyetine ve kuvvetine sahiptir. Kafkas İslâm Ordusu’nun ileri harekâtı bize evvela bunu anlatır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kastamonu hakkında 28 Eylül 2019 | 509 Okunma Ölümle ilgili 25 Eylül 2019 | 576 Okunma Son zamanlar 21 Eylül 2019 | 268 Okunma Buradan bakınca 18 Eylül 2019 | 3.018 Okunma Takip mesafesini korumak gerekiyor 14 Eylül 2019 | 386 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar