Yaşanan ve yansıyan

Yaşımız ilerledikçe, dünya tecrübemiz arttıkça, olaylara şahitlik ettikçe, ülkemizin anlam ve önemini daha iyi kavrıyoruz. Haliyle, bu anlama katkı yapacak isimlere yöneliyoruz.Bugüne kadar çok...

Yaşımız ilerledikçe, dünya tecrübemiz arttıkça, olaylara şahitlik ettikçe, ülkemizin anlam ve önemini daha iyi kavrıyoruz. Haliyle, bu anlama katkı yapacak isimlere yöneliyoruz.

Bugüne kadar çok seçim gördük. Her biri diğerinden önemli idi. Sosyal medyanın hayatımıza girmesi ve yaygın hale gelmesinden sonra, seçim işleri daha sancılı, sıkıntılı bir hal aldı. Adayları ve hizmetleri değil, önyargıları yarıştırıyoruz sanki.

Geçen gün bir yere yetişmem gerekiyordu. Taksiye bindim. Kâğıthane ve Dolmabahçe tünellerini kullandık. O uzun ve meşakkatli yol kısaldı. En az bir saatlik mesafe on dakika sürdü. Şoföre, “bu tüneller ne iyi oldu” dedim. Memnuniyetsiz bir yüz ifadesiyle şunu söyledi: “Yerin üstünü peşkeş çekmek için bu tünelleri yapıyorlar.”

Şimdi bu vatandaşa neyi nasıl anlatacağız? Onu ikna etmek mümkün müdür? Her fırsatta şunu söylüyoruz: ‘Haset ve husumetin kör ettiği insanlardan olamayız.’ İşte olan biri.

Esas sorun, bu zihniyette bir insanın sosyal medya sayesinde her istediğine dokunabiliyor, dilediğini yazabiliyor olması. Garabeti hep birlikte görüyor ve yaşıyoruz.

Bu işler elbette tek yönlü olmuyor. Taraflardan bahsedebiliriz. Orada var da burada yok mu?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kastamonu hakkında 28 Eylül 2019 | 509 Okunma Ölümle ilgili 25 Eylül 2019 | 576 Okunma Son zamanlar 21 Eylül 2019 | 268 Okunma Buradan bakınca 18 Eylül 2019 | 3.018 Okunma Takip mesafesini korumak gerekiyor 14 Eylül 2019 | 386 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar