Daha dikkatli olmalıyız

Günü anlamak için dünü bilmek gerekiyor. Afganistan’ın işgali, Hocalı katliamı, Çeçenistan’da yaşanan mezalim, Bosna’da uygulanan soykırım. Bizi yıllardır öldürüyorlar. Yetmiyor...

Günü anlamak için dünü bilmek gerekiyor. Afganistan’ın işgali, Hocalı katliamı, Çeçenistan’da yaşanan mezalim, Bosna’da uygulanan soykırım. Bizi yıllardır öldürüyorlar. Yetmiyor, bir de birbirimizi öldürüyoruz.

Yazıya başlamadan evvel ümmetin ve milletin otuz yılını düşündüm. Tek diyebildiğim: “Ömrümüz geçti böyle.”

Batı dünyasının kendi arasındaki soğuk savaş bitti, İslâm âlemiyle sıcak savaş başladı. Artık birbirlerini değil, müminleri tehdit olarak görüyorlar. Yıllardır ‘müslüman eşittir terörist’ algısı oluşturmaya çalışıyorlar. Bu kara kampanyayı ne yazık ki ısrarla sürdürüyorlar. Acı olan şu: İçimizde öyle kimseler var ki yalana inanıyor, doğruya inanmıyor.

Halep, Musul, Rakka, Doğu Guta… Canlarımızı yakıyor, şehirlerimizi yıkıyor, yoldaki işaretlerimizi yok ediyor, izlerimizi siliyorlar. Arakan’dan Guantanamo’ya kadar yayılan bir acımasızlık. Sorgusuz sualsiz söndürülen hayatlar.

Cemaatiyle beraber camileri, hatta düğün evini bile bombalamaktan çekinmeyenler, bize sivil hassasiyet uyarısı yapıyor. Ne desek yeterli olur?

Bütün bu acının ve acımasızlığın ortasında, terör belâsına rağmen, ülkemiz kutup yıldızı gibi parlıyor. Diriliş ancak direnişle gelir. Türkiye, İslâmlık ve insanlık adına direniyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kastamonu hakkında 28 Eylül 2019 | 510 Okunma Ölümle ilgili 25 Eylül 2019 | 580 Okunma Son zamanlar 21 Eylül 2019 | 268 Okunma Buradan bakınca 18 Eylül 2019 | 3.021 Okunma Takip mesafesini korumak gerekiyor 14 Eylül 2019 | 389 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar