Yıkıcı değil, yapıcı olalım

Türkiye ülkesinde, ülküsünde yaşıyoruz. Milletin ve memleketin yanında olmak, siyasi yandaşlık değildir.Bir sözü kimin söylediği, suçlamayı kimlerin yaptığı da önemlidir. Canilerle...

Türkiye ülkesinde, ülküsünde yaşıyoruz. Milletin ve memleketin yanında olmak, siyasi yandaşlık değildir.

Bir sözü kimin söylediği, suçlamayı kimlerin yaptığı da önemlidir. Canilerle, zalimlerle iş tutanların ülkemize “kâtil” demesi bir şey ifade eder mi?

Sürekli açık aramak, kusur bulup ifşa etmek, muhaliflik olamaz. İyi işleri ve olumlu gelişmeleri de görmemiz, göstermemiz gerekiyor. Eleştiri ile düşmanlığı birbirine karıştırırsak eğer, sözün değerini, tavrın ağırlığını düşürmüş oluruz.

Eleştiri, yıkıcı değil de yapıcı olursa faydalıdır. Mesela üçüncü köprünün güzergâhını biz de eleştirdik. Fakat olmasın demedik. Şöyle olsun dedik. Haset ve husumet kaynaklı eleştiri sağlıklı değildir. Sizi hak, hakikat ve hakkaniyetten uzaklaştırır. Aynı nedenlerle yapılan muhalefete de saygı duyamayız.

Atalarımız, bazı işler için şu nasihatte bulunmuş: “Biri yapsın ama o sen olma!” Aklımızda bulunsun.

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kastamonu hakkında 28 Eylül 2019 | 509 Okunma Ölümle ilgili 25 Eylül 2019 | 576 Okunma Son zamanlar 21 Eylül 2019 | 268 Okunma Buradan bakınca 18 Eylül 2019 | 3.018 Okunma Takip mesafesini korumak gerekiyor 14 Eylül 2019 | 386 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar