Varlığımıza musallat olanlar

Bursa, Edirne ve İstanbul. Üç başkenti de düşman işgaline uğramış bir milletiz. Güvenlik endişemizi abartılı ve yersiz bulanların bizi anlamasını beklemiyoruz.Varlığımıza musallat olanlara...

Bursa, Edirne ve İstanbul. Üç başkenti de düşman işgaline uğramış bir milletiz. Güvenlik endişemizi abartılı ve yersiz bulanların bizi anlamasını beklemiyoruz.

Varlığımıza musallat olanlara bir bakalım. Bölücü terör örgütü veya paralel ihanet şebekesi. Türkiye’nin düşmanları ile onların dostlarının aynı adresler olduğunu görüyoruz. Bu hakikat bize çok şey söylüyor. Özünden uzak düşmemiş ve vatan duygusunu kaybetmemiş herkese söylediği gibi.

Nasıl bir vaziyetin içindeyiz? “Türk halkları iyi bir yaşamı hak ediyor” diyenlerin elinde bile binlerce şehidimizin kanı var.

***

Türkiye, büyük bir zorluğun, kadim bir mücadelenin adıdır. Suriye topraklarında yaşananları düşünelim. Sadece ülkemizin varlığına itiraz ediyor, şerh düşüyorlar. Neden? Üstelik biz, milleti korumak ve ümmeti kollamak için oradayız.

Türkiye, bin yıllık bir harp sahasıdır. Her köşesi acı ve aziz hatıralar barındırır. Batılılar, devasa coğrafyaları, hatta kıtaları, sarsıcı kayıplar vermeden almıştır. Avustralya’dan Kanada’ya kadar. Biz de farklıdır. Yurdumuzun her karışı şehitlerimizin kanı ve insanımızın alın teriyle mühürlenmiştir. Sadece bununla sınırlı değildir elbette. Türkiye’nin ne olduğunu anlamak için biraz geriye gitmek, ayrıca mevcut sınırların dışına çıkmak gerekiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kastamonu hakkında 28 Eylül 2019 | 511 Okunma Ölümle ilgili 25 Eylül 2019 | 580 Okunma Son zamanlar 21 Eylül 2019 | 268 Okunma Buradan bakınca 18 Eylül 2019 | 3.021 Okunma Takip mesafesini korumak gerekiyor 14 Eylül 2019 | 389 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar