Dün, bugün, yarın

1918. Milletimizin ve kalan memleketimizin en zor zamanında, yani Birinci Cihan Harbi’nin sonlarına doğru, Kafkas İslâm Ordusu kuruldu.Azerilerin çoğunlukta olduğu İslâm unsurlarını Rus destekli Ermeni çetelerinin...

1918. Milletimizin ve kalan memleketimizin en zor zamanında, yani Birinci Cihan Harbi’nin sonlarına doğru, Kafkas İslâm Ordusu kuruldu.

Azerilerin çoğunlukta olduğu İslâm unsurlarını Rus destekli Ermeni çetelerinin mezaliminden kurtarmak ve şark hudutlarımızı güvence altına almak için ileri harekât yapıldı. Bakü’ye kadar gidildi. O vakit müttefikimiz Almanya idi. Garip bir şekilde, bu harekâta önce onlar karşı çıktı.

2018. Arap, Türkmen ve Kürt kardeşlerimizi Amerikan destekli terör örgütünün zulmünden kurtarmak ve güney sınırlarımızı güvence altına almak için Afrin’e operasyon yapılıyor. Membiç’e kadar gidilecek. Şimdi de sözde müttefikimiz Amerika bu operasyona karşı çıkıyor.

Cümleler ve hadise neredeyse aynı. Tarihi işte bunun için bilmek, doğru okumak ve anlamak gerekiyor. Yüz sene önce Ermeni çetelerinin, bugün ise terör örgütünün yaptığı birinci iş: Korku salarak, cinayetler işleyerek, ele geçirdikleri toprakların nüfus yapısını değiştirmek. Ortak noktalarından biri de budur: Ermenilerin Müslümanlarla, seküler terör örgütünün ise İslâm’la sorunu bulunuyor.

Bir de örneğimize uygun ayrıntı: Türkiye’nin düzenlediği Zeytin Dalı Operasyonu’na en güçlü desteği Azerbaycan veriyor.

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kastamonu hakkında 28 Eylül 2019 | 509 Okunma Ölümle ilgili 25 Eylül 2019 | 576 Okunma Son zamanlar 21 Eylül 2019 | 268 Okunma Buradan bakınca 18 Eylül 2019 | 3.018 Okunma Takip mesafesini korumak gerekiyor 14 Eylül 2019 | 386 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar