Ezanı protesto etmek

Beyoğlu’ndaki 8 Mart Dünya Kadınlar günü yürüyüşünde “ezanın protesto edildiği” iddiası hakkında, gösteriyi düzenleyenler ve katılan gruplarca yapılan açıklamalarda özetle...

“Ezan protesto edilmedi… Islıklar ezana değil, kadınların yürüyüşlerini engelleyenlereydi… Polisin yürüyüşe müdahalesine karşı ıslıklarla düdüklerle protesto yapıldığı sırada okunmaya başlanan ezan duyulmadı”deniyor.

Olayın görüntülerini baştan sona izlediğinizde açıklamaya hak veriyorsunuz zaten ama ben kendi adıma makul bulmasam da bu açıklamaya inanmak isterdim. Çünkü bir toplumun ortak değerleri olmazsa hiçbir şeyi olmaz. Öyle bir topluluk modern anlamda bir millet olamaz en başta. Hasbelkader aynı yerde toplanmış bir kalabalıktan ibaret kalır.

Bu topraklar üzerinde barış içinde yaşamak, insan haysiyetine yakışır bir hayat sürmek istiyorsak, çocuklarımızın dünyasının bizim dünyamızdan daha iyi bir yer olmasını arzu ediyorsak millet olmak -veya millet kalmak- zorundayız. Milleti millet yapan ortak değerlerin yıpratılmasına, bunların milletin ortak değeri olmaktan çıkarılmasına izin vermemeliyiz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP’ye verilmiş oy ‘CHP oyu’ mu 18 Nisan 2024 | 757 Okunma ‘İsrail ticareti’ turnusol kâğıdı 13 Nisan 2024 | 399 Okunma Mağdur olan yine iktidar! 11 Nisan 2024 | 358 Okunma Seçimden önce yaka paça, seçimden sonra tekme tokat 09 Nisan 2024 | 525 Okunma AK Parti’nin 22 yılında en büyük kazancımız 06 Nisan 2024 | 659 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar