Türkiye ne yapıyor? Yoksa teslim mi oldu!

Türkiye ne yapmaya çalışıyor? İsrail'le mutabakattan sonra Rusya ile kaldığı yerden devam etme kararı alırken, Mısır'la yumuşama için adımlar atılırken, Suriye konusunda...

Türkiye ne yapmaya çalışıyor? İsrail'le mutabakattan sonra Rusya ile kaldığı yerden devam etme kararı alırken, Mısır'la yumuşama için adımlar atılırken, Suriye konusunda köklü değişiklik beklentileri açıktan ortaya koyulurken, kendisiyle mi çelişiyor?

Savruluyor mu?

Diz mi çüktü? Bugüne kadarki politikalarından vaz mı geçti? Geri adım mı atıyor? Suriye halkını yalnız başına mı bırakıyor? Yeniden 28 Şubat günlerine ve Türk-İsrail eksenine mi dönüyor?

Ya da Rusya ile hiçbir şey olmamış gibi parantezi kapatırken yeniden eksen kayması mı yaşıyor?

AK Parti'yi o ana omurgadan ayırmak

Kamuoyunda, medyamızda, köşelerimizdeki tartışmalara bakılırsa herkes şokta ve çoğu insan pek bir şey anlamamış gibi. Bazıları ise bu değişimi Ak Parti'de ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'da bir kimlik değişimine kadar vardırdı? Neredeyse son on yıla sövecekler.

“İyi ki kurtulduk” naraları atıyorlar. AK Parti'yi muhafazakar kimliğinden ve toplumun ana omurgasından kurtarma derdine düşmüşler. Birileri adına rehin almak istiyorlar. Çaplarına bakmadan, Ak Parti tabanında yerlerinin ne kadar olduklarına bakmadan,Türkiye'nin genel eğilimlerinin ne kadar dışında olduklarına bakmadan... Onların ciddiye alınacak yanı yok, onları gaza getirenbirilerinin olduğu ihtimali ağır basıyor.

Yeni operasyonel çevre şekilleniyor

Eğer öyleyse bu, sadece AK Parti'ye yönelik bir operasyonel hazırlıkdeğil, olsa olsa yeni bir dalga, yeni bir Türkiye var demektir. Gezi'den bu yana bunun türlü örneklerini gördük, sanırım görmeye de devam edeceğiz. Ekim-Kasım aylarında yeni operasyonel çevrenin biraz daha somutlaşacağını, görünür olabileceğini tahmin ediyorum.

Onlara bakılırsa yeni bir AK Parti inşa ediliyor: Batılı sistemle iç içe, “milli” ama bir o kadar vesayet altında bir hükümet hayal ediyorlar. Nasıl olacaksa artık!

Son diplomatik manevra sonrası yapılan tartışmalar, işin içeriye yansıtılışı, bir tür iç cepheleşme olarak biçimlendirilmek istenmesi çok tehlikeli ve bu yüzden hiç de iyi niyet içermiyor. Bazı dar, marjinal, dengesiz kişi ve çevrelerin, üç kuruşa zihin, kimlik ve kişilik değiştiren tiplerin bütün Türkiye'ye ayar verme girişimleri bir sabun köpüğüdür ve bir süre sonra onları kimsenin ciddiye almadığını görebiliriz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
- İnsanlık Batı’yı durdurmalı. “Toplu yokoluş” yaşanabilir. - ‘Kurucu milletler” dönmeli. Köleler ordusu dağıtılmalı. 08 Nisan 2022 | 1.128 Okunma - Türkiye dünyanın eksenini değiştirdi. - Batılı düzenin sonu: Trilyon dolarlar, yeni adres arıyor - “Yıldız Ülke”den yeni sürprizler bekleyin! 01 Nisan 2022 | 2.299 Okunma - İmparatorluk döndü! Yeni “süper güç” ve son meydan savaşı - Erdoğan’a Abdülhamit kaderi yazanlar büyük hesap hatasına düştü. 29 Mart 2022 | 3.797 Okunma - Dün: Müslüman soykırımı yapalım. / Bugün: Müslümanlar bizi savunsun. - Dün: Erdoğan Batı düşmanı. Bugün: Kurtar bizi Erdoğan. 22 Mart 2022 | 1.681 Okunma “Erdoğan’ı devir, Türkiye’yi durdur” diyenlere ne oldu? - Hepsi niye Türkiye’ye koştu? 18 Mart 2022 | 2.347 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar