Tehlike çok büyük, farkında mısınız!..

Önceki gün Mısır'la ilgili çok endişe verici bir haber yayıldı. “Müslüman Kardeşler'in isyan çağrısı yaptığı, silahlı mücadele başlatacağı" iddia edildi. Bir anda...

Önceki gün Mısır'la ilgili çok endişe verici bir haber yayıldı. “Müslüman Kardeşler'in isyan çağrısı yaptığı, silahlı mücadele başlatacağı" iddia edildi. Bir anda herkes bunu kabullendi, neredeyse Mısır'da iç savaş başlatıldı bile.
İddiayı besleyecek psikolojik ortam hazırdı çünkü.

Tarihin en büyük demokrasi mücadelesi askeri darbe ile bastırılmış,binlerce masum insan öldürülmüş, seçilmiş Cumhurbaşkanıhapse atılıp idama mahkum edilmiş, önceki gün Sina'da 17 asker öldürülmüş, buna misilleme gibi darbe yönetimi İhvan'ın yöneticilerine suikastlere başlamıştı.

Öfke ve adaletsizlik tahammül edilebilir gibi değildi. Böyle bir ortamda İhvan'ın, kendi liderlerine yönelik suikastlere karşı isyan çağrısı yapması, kitlesel tepki istemesi normaldi. Ama İhvan'ın silahlı mücadeleye başlayacağı iddiası doğru değildi. Çok geçmeden kendileri yalanladı zaten ve iddia ortadan kalktı.

Mısır iç savaşını kim başlatacak

Ama mesele bitmedi. Mısır'da İhvan üzerinden iç savaş çıkarmaya dönük işaretler kendini belli etti. İhvan bunu yapmayacak. Yapısı,siyasi kimliği buna karşı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
- İnsanlık Batı’yı durdurmalı. “Toplu yokoluş” yaşanabilir. - ‘Kurucu milletler” dönmeli. Köleler ordusu dağıtılmalı. 08 Nisan 2022 | 1.128 Okunma - Türkiye dünyanın eksenini değiştirdi. - Batılı düzenin sonu: Trilyon dolarlar, yeni adres arıyor - “Yıldız Ülke”den yeni sürprizler bekleyin! 01 Nisan 2022 | 2.299 Okunma - İmparatorluk döndü! Yeni “süper güç” ve son meydan savaşı - Erdoğan’a Abdülhamit kaderi yazanlar büyük hesap hatasına düştü. 29 Mart 2022 | 3.797 Okunma - Dün: Müslüman soykırımı yapalım. / Bugün: Müslümanlar bizi savunsun. - Dün: Erdoğan Batı düşmanı. Bugün: Kurtar bizi Erdoğan. 22 Mart 2022 | 1.681 Okunma “Erdoğan’ı devir, Türkiye’yi durdur” diyenlere ne oldu? - Hepsi niye Türkiye’ye koştu? 18 Mart 2022 | 2.347 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar