- Savaş masası Avrupa’da. Barış masası Türkiye’de. - Türkiye aklı kıtalar dolaşıyor. Dünyanın ekseni değişecek!

Yeni Şafak Gazetesi Yazarı İbrahim Karagül'ün bugünkü (11.03.2022)''- Savaş masası Avrupa’da. Barış masası Türkiye’de. - Türkiye aklı kıtalar dolaşıyor. Dünyanın ekseni değişecek!'' başlıklı yazısı.

Doğu-Batı savaşı Ukrayna’da. Rusya-Avrupa çatışmaları, ABD-Rusya hesaplaşması Avrupa’da. Bu; 2. Dünya Savaşı’ndan bunu yana, son yetmiş yılın en büyük kırılması, derin değişimidir.

“Savaş masası” Avrupa’nın Doğu sınırlarında. Batı’nın kendi içinde. Bu, Batı düzeninin dağılmasının, Batı’nın kendi içine hapsolmasının, kendi iç mücadelelerine mahkum olmasının en güçlü işaretidir.

SAVAŞ MASASI AVRUPA’DA. BARIŞ MASASI TÜRKİYE’DE. ÜÇLÜ ZİRVE MÜMKÜN!

İşte tam da bu anda; dünyanın diplomasisi, jeopolitik pazarlıkları, güç kaymalarının yol açtığı yeni fotoğraf, barış masası Türkiye’de.

Avrupa korkuyla kıvranırken, ABD Rusya’yı dünyadan tecrit ederken, Rusya Batı’yı tehdit ederken, nükleer tehditler savrulurken, bu iki dünyanın bir araya gelebildiği, göz göze bakabildiği, konuşabildiği tek yer Türkiye oldu.

Antalya’da kurulan masa dünya için zaferdir. Sonuç çıkmasa da bir zaferdir. Kim bilir; Belki de bunun ikinci ayağı; Erdoğan, Putin, Zelensky zirvesi olabilir. Bu mümkündür ve olmalıdır.

Bu masanın kurulabilmesi umuttur. Rusya ve Ukrayna’yı, savaşın başından beri ilk kez bir araya getiren Türkiye, küresel diplomasinin merkezi, zirvesidir. Bu masanın kıymeti, savaşın gidişatı çok daha vahim noktalara ulaşınca anlaşılacaktır.

DOĞU’YA DA, BATI’YA DA SÖYLENECEK BİR SÖZ VAR: SAVAŞ ALANI OLMAYACAĞIZ.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
- İnsanlık Batı’yı durdurmalı. “Toplu yokoluş” yaşanabilir. - ‘Kurucu milletler” dönmeli. Köleler ordusu dağıtılmalı. 08 Nisan 2022 | 1.128 Okunma - Türkiye dünyanın eksenini değiştirdi. - Batılı düzenin sonu: Trilyon dolarlar, yeni adres arıyor - “Yıldız Ülke”den yeni sürprizler bekleyin! 01 Nisan 2022 | 2.299 Okunma - İmparatorluk döndü! Yeni “süper güç” ve son meydan savaşı - Erdoğan’a Abdülhamit kaderi yazanlar büyük hesap hatasına düştü. 29 Mart 2022 | 3.797 Okunma - Dün: Müslüman soykırımı yapalım. / Bugün: Müslümanlar bizi savunsun. - Dün: Erdoğan Batı düşmanı. Bugün: Kurtar bizi Erdoğan. 22 Mart 2022 | 1.681 Okunma “Erdoğan’ı devir, Türkiye’yi durdur” diyenlere ne oldu? - Hepsi niye Türkiye’ye koştu? 18 Mart 2022 | 2.347 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar