O sadece bir ırkçı, İslâm ve Türk düşmanı değildi!

Yeni Zelanda’da elli Müslümanı cuma namazı sırasında katleden kişi sadece ırkçı, İslâm düşmanı, Türk düşmanı mıydı? O vahşi katliamı, sadece katilin kimliği ile, ruh...

Yeni Zelanda’da elli Müslümanı cuma namazı sırasında katleden kişi sadece ırkçı, İslâm düşmanı, Türk düşmanı mıydı? O vahşi katliamı, sadece katilin kimliği ile, ruh dünyası ile, sapkınlığı ile açıklamak yeterli mi?

Avrupa’da yükselişe geçen, İsrail aşırı sağının beslediği, neocon ırkçıların dünyaya yaydığı bu tipleri ve cinayetleri, bireysel kişiliklerle değerlendirmek mümkün mü? Bir katilin kişisel kararı mıydı bu?

Elbette değil…

KATİLİ TÜRKİYE’YE GETİRENLER KİMDİ?

Neden Yeni Zelanda seçildi? Neden cuma namazı seçildi? Neden hem İslâm hem de Türk düşmanlığı sembolleri kullanıldı? Neden Viyana vurgusu yapılıp medeniyet kimliği üzerinden bir hesaplaşma dürtüsü öne çıkarıldı?

Neden İslâm ve Müslümanlara yönelik öfke, Türkiye düşmanlığı üzerinden servis edildi? Neden bu saldırı, daha çok Avrupa çevresindeki ülkelerde yapılmadı? O katili Türkiye’ye getiren neydi? İsrail’e götüren neydi? Osmanlı coğrafyasında dolaştıran neydi? Çanakkale, Anzaklar üzerinden mesaj verdirten neydi? Ya da kimdi, kimlerdi?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
- İnsanlık Batı’yı durdurmalı. “Toplu yokoluş” yaşanabilir. - ‘Kurucu milletler” dönmeli. Köleler ordusu dağıtılmalı. 08 Nisan 2022 | 1.128 Okunma - Türkiye dünyanın eksenini değiştirdi. - Batılı düzenin sonu: Trilyon dolarlar, yeni adres arıyor - “Yıldız Ülke”den yeni sürprizler bekleyin! 01 Nisan 2022 | 2.299 Okunma - İmparatorluk döndü! Yeni “süper güç” ve son meydan savaşı - Erdoğan’a Abdülhamit kaderi yazanlar büyük hesap hatasına düştü. 29 Mart 2022 | 3.797 Okunma - Dün: Müslüman soykırımı yapalım. / Bugün: Müslümanlar bizi savunsun. - Dün: Erdoğan Batı düşmanı. Bugün: Kurtar bizi Erdoğan. 22 Mart 2022 | 1.681 Okunma “Erdoğan’ı devir, Türkiye’yi durdur” diyenlere ne oldu? - Hepsi niye Türkiye’ye koştu? 18 Mart 2022 | 2.347 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar