Muhammed Ali ve Euro 2016: Batı kendi evinde vurulacak

Muhammed Ali'nin cenaze töreni ABD'deki İslamofobik faşizmin ne kadar tehlikeli bir hal aldığına dair endişelerimizi haklı çıkardı. O hem Müslüman hem siyahtı. Beyaz Amerikan ırkçılığının...

Muhammed Ali'nin cenaze töreni ABD'deki İslamofobik faşizmin ne kadar tehlikeli bir hal aldığına dair endişelerimizi haklı çıkardı. O hem Müslüman hem siyahtı. Beyaz Amerikan ırkçılığının zirvede olduğu, İslamofobik dalganın ABD'yi rehin aldığı bir dönemde elbette Ali kimliği asla öne çıkmamalıydı.
Çıkmadı da. Çıkarmadılar. Bunun için çok yoğun ve bir o kadar da utandıran tavırlar takındılar. Kuvvetle muhtemel hem ailesi hem de organizasyon şirketi bu konuda uyarıldı.
İslami kimlik öne çıkmayacak, Müslüman değerler öne çıkmayacak, Muhammed Ali yeniden bir sembole, efsaneye dönüştürülmeyecek, Müslüman dünyanın cenazeye ilgilisi minimum düzeyde tutulacak, Tayyip Erdoğan gibi, Türkiye gibi, işi büyüten, işe sahip çıkanların girişimleri boşa çıkartılacak. Öyle de oldu.
Obama ırkçılığa boyun eğmiştir
Yok organizasyon şirketi, yok aile içi anlaşmazlıklar hepsi hikaye. ABD yönetimi açıkça işe el koymuş. Talimatlar vermiş, uyarılar, tehditler yapmış. Cenazeyi sulandırmış, Müslüman hassasiyetinin yükselmesine engel olmuş.
Burada, bir cenazeye yönelik politik tavır ciddi biçimde sorgulanmalıdır. Melez bir devlet başkanı bile Ali'nin cenazesine sahip çıkamamış tam aksine İslam karşıtı dalgaya, beyaz Amerikalı ırkçılığa boyun eğmiştir.
Bu merasim üzerinden, Muhammed Ali kimliği üzerinden Batı dünyasını, Amerika'yı, Atlantik'in iki yakasını kontrol altına alan ırkçı dalga ciddi biçimde sorgulanmalıdır. Yaklaşan büyük bir tehlikedir, bütün dünyayı, insanlığı tehdit etmektedir.
Bütün terör ve kaos Batı'nın tezgahıdır
Batı, yirmi yıldır kendi sorunlarını dışarıya ihraç etmekte, zaaflarını bu şekilde örtmekte, kendini ayakta tutmak için dünyanın bir çok bölgesinde krizler çıkarmakta, onlara travmalar yaşatmaktadır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
- İnsanlık Batı’yı durdurmalı. “Toplu yokoluş” yaşanabilir. - ‘Kurucu milletler” dönmeli. Köleler ordusu dağıtılmalı. 08 Nisan 2022 | 1.126 Okunma - Türkiye dünyanın eksenini değiştirdi. - Batılı düzenin sonu: Trilyon dolarlar, yeni adres arıyor - “Yıldız Ülke”den yeni sürprizler bekleyin! 01 Nisan 2022 | 2.298 Okunma - İmparatorluk döndü! Yeni “süper güç” ve son meydan savaşı - Erdoğan’a Abdülhamit kaderi yazanlar büyük hesap hatasına düştü. 29 Mart 2022 | 3.792 Okunma - Dün: Müslüman soykırımı yapalım. / Bugün: Müslümanlar bizi savunsun. - Dün: Erdoğan Batı düşmanı. Bugün: Kurtar bizi Erdoğan. 22 Mart 2022 | 1.676 Okunma “Erdoğan’ı devir, Türkiye’yi durdur” diyenlere ne oldu? - Hepsi niye Türkiye’ye koştu? 18 Mart 2022 | 2.342 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar