“Işıklar yanıyor” diyen adam! Türkiye’yi, hepimizi tehdit etti.

Bir adam; “ışıklar yanıyor” dedi. Ne kastettiğini çok iyi biliyordu. Türkiye’nin en küçük düşürücü, en aşağılayıcı ayıplarına çağrı yaptı. Sembolizmin en çirkin halini sergiledi. Zihinleri, hafızaları canlandırdı.

Bir adam; “ışıklar yanıyor” dedi. Ne kastettiğini çok iyi biliyordu.

Türkiye’nin en küçük düşürücü, en aşağılayıcı ayıplarına çağrı yaptı. Sembolizmin en çirkin halini sergiledi.

Zihinleri, hafızaları canlandırdı. Eskiye, kötüye, bağnazlığa, vesayet rejimlerine özlemini duyurdu.

O gece Türkiye’nin sinir sistemiyle oynadı: Korkuttu, ürküttü. 12 Eylül’ü, 28 Şubat’ı, 15 Temmuz’u hatırlattı: “Bir daha yaparız, ayaklarınızı denk alın” dedi.

Hukuk sisteminin en üst kurumunda yer almış bir adam, aslında o gün bütün ülkeyi tehdit etti. Bir FETÖ’cü dil, bir darbeci dil kullandı.

İlkel umut, kötücül dilek: Zihinlerinden bir “acaba”, içlerinden bir “belki” geçti.

Gazeteciler heyecanlandı, eski darbeciler heyecanlandı, millet iradesini bay-pas edip kısa devre iktidar peşinde olan siyasi partiler heyecanlandı. Bir ilkel umut, bir kötücül dilek harekete geçirildi. Öfke, kin, intikam duyguları yeniden uyandırıldı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
- İnsanlık Batı’yı durdurmalı. “Toplu yokoluş” yaşanabilir. - ‘Kurucu milletler” dönmeli. Köleler ordusu dağıtılmalı. 08 Nisan 2022 | 1.128 Okunma - Türkiye dünyanın eksenini değiştirdi. - Batılı düzenin sonu: Trilyon dolarlar, yeni adres arıyor - “Yıldız Ülke”den yeni sürprizler bekleyin! 01 Nisan 2022 | 2.299 Okunma - İmparatorluk döndü! Yeni “süper güç” ve son meydan savaşı - Erdoğan’a Abdülhamit kaderi yazanlar büyük hesap hatasına düştü. 29 Mart 2022 | 3.797 Okunma - Dün: Müslüman soykırımı yapalım. / Bugün: Müslümanlar bizi savunsun. - Dün: Erdoğan Batı düşmanı. Bugün: Kurtar bizi Erdoğan. 22 Mart 2022 | 1.681 Okunma “Erdoğan’ı devir, Türkiye’yi durdur” diyenlere ne oldu? - Hepsi niye Türkiye’ye koştu? 18 Mart 2022 | 2.347 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar