G20 masasında hangi harita taslağı olacak?

Öyle görünüyor ki, Antalya'daki G20 Zirvesi tam anlamıyla bir Suriye zirvesine dönüşecek. Küresel güç hesaplaşmasının en ölümcül alanına dönüşen Suriye, yakın bölge...

Öyle görünüyor ki, Antalya'daki G20 Zirvesi tam anlamıyla bir Suriye zirvesine dönüşecek. Küresel güç hesaplaşmasının en ölümcül alanına dönüşen Suriye, yakın bölge ülkeleri için olağanüstü tehditler oluştururken, merkez güçler için küresel güç hesaplaşmasının şov alanına döndü.

ABD ve Avrupa'ya karşı Rusya-İran-Çin gibi Asya güçleriarasındaki hesaplaşma Antalya zirvesine nasıl yansıyacak? Suriye'nin geleceği ne olacak? Örgütler üzerinden yürütülen mücadele Suriye sınırlarını aşıp bölgeselleşecek mi yoksa Irak'ta olduğu gibi yine sınırlara hapsedilecek mi?

Kartlar yeniden karılıyor. Artık bu bölgede her hareket bir harita çalışmasıdır.
Her örgüt, bu harita taslaklarına göre mobilize ediliyor. PKK böyle bir misyondur. PYD böyle bir rolle hareket eder. IŞİD tam anlamıyla böyle bir projedir. Devletler savaşının, güç hesaplaşmasının tetikçileribu örgütlerdir.

PYD-PKK-IŞİD ve siyasi körlük

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
- İnsanlık Batı’yı durdurmalı. “Toplu yokoluş” yaşanabilir. - ‘Kurucu milletler” dönmeli. Köleler ordusu dağıtılmalı. 08 Nisan 2022 | 1.126 Okunma - Türkiye dünyanın eksenini değiştirdi. - Batılı düzenin sonu: Trilyon dolarlar, yeni adres arıyor - “Yıldız Ülke”den yeni sürprizler bekleyin! 01 Nisan 2022 | 2.298 Okunma - İmparatorluk döndü! Yeni “süper güç” ve son meydan savaşı - Erdoğan’a Abdülhamit kaderi yazanlar büyük hesap hatasına düştü. 29 Mart 2022 | 3.792 Okunma - Dün: Müslüman soykırımı yapalım. / Bugün: Müslümanlar bizi savunsun. - Dün: Erdoğan Batı düşmanı. Bugün: Kurtar bizi Erdoğan. 22 Mart 2022 | 1.676 Okunma “Erdoğan’ı devir, Türkiye’yi durdur” diyenlere ne oldu? - Hepsi niye Türkiye’ye koştu? 18 Mart 2022 | 2.342 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar