“Dik duracağız, dikleşmeyeceğiz.” Erdoğan’ın bu sözü, devlet aklıdır, mücadele yöntemidir, duruşudur.

“Dik duracağız, dikleşmeyeceğiz!”Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu sözü, Türkiye’nin üzerinde yürüdüğü yolun çerçevesini, güzergâhını, varacağı yeri belirliyor.

Coğrafyamızda ve dünyada esen sert fırtınalara karşı bir devlet aklını, refleksini, mücadele yöntemini, duruşu belirliyor. Bu söz, Türkiye’nin devlet felsefesinin ana aksını oluşturuyor. İç politikadan ekonomiye, güvenlik politikasından dış politikaya kadar bir ilkeyi ifade ediyor.

EKONOMİK SAVUNMA HATTI: TERBİYE ETME DÖNEMİ BİTTİ

Bu ilkeyi, dışarıdan gelen ekonomik saldırılarla mücadelede görüyoruz. Türkiye geri adım atmıyor, baskılardan korkup diz çökmüyor, direniyor, tedavisini arıyor, yeni kapılar açıyor, yeni pazarlara yöneliyor.

Ekonomik ambargo ya da saldırılarla bir ülkeyi terbiye etme yöntemi, bu ilke yüzünden iflas etmiştir. Eğer yumuşarsak, geri adım atarsak bu, ekonominin düzelmesiyle değil, ülkemizin rehin alınmasıyla, heba edilmesiyle sonuçlanacak, bir yıkım hazırlanacak, bu biliniyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
- İnsanlık Batı’yı durdurmalı. “Toplu yokoluş” yaşanabilir. - ‘Kurucu milletler” dönmeli. Köleler ordusu dağıtılmalı. 08 Nisan 2022 | 1.126 Okunma - Türkiye dünyanın eksenini değiştirdi. - Batılı düzenin sonu: Trilyon dolarlar, yeni adres arıyor - “Yıldız Ülke”den yeni sürprizler bekleyin! 01 Nisan 2022 | 2.298 Okunma - İmparatorluk döndü! Yeni “süper güç” ve son meydan savaşı - Erdoğan’a Abdülhamit kaderi yazanlar büyük hesap hatasına düştü. 29 Mart 2022 | 3.792 Okunma - Dün: Müslüman soykırımı yapalım. / Bugün: Müslümanlar bizi savunsun. - Dün: Erdoğan Batı düşmanı. Bugün: Kurtar bizi Erdoğan. 22 Mart 2022 | 1.676 Okunma “Erdoğan’ı devir, Türkiye’yi durdur” diyenlere ne oldu? - Hepsi niye Türkiye’ye koştu? 18 Mart 2022 | 2.342 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar