-Bu bir Avrupa savaşı ve çok uzun sürecek. -Batı, Türk-Rus savaşı istiyor!

Yeni Şafak Gazetesi Yazarı İbrahim Karagül’ün bugünkü (01.03.2022)’’ -Bu bir Avrupa savaşı ve çok uzun sürecek. -Batı, Türk-Rus savaşı istiyor! ‘’ başlıklı yazısı.

1- Tarih döndü. Bütün ülkeler yüz yıl önceki mevzilerine yerleşti, yüz yıl önceki sınırlarına ulaşmaya çalışıyor. İmparatorluklar nesli geri dönüyor. Güçlü mirası olan, büyük iddiaları olan ülkeler yükseliyor. Dünyanın güç haritası sarsıcı biçimde değişiyor. Ülkelerin 21. yüzyılını ancak ve ancak bu eğilim, dalga üzerinden yeniden tanımlayabiliriz.

2- 2. Dünya Savaşı’ndan sonra kurulan düzen yıkıldı. Dünyanın merkez güçleri yeniden şekilleniyor. Batı, yüzyıllar sonra ilk kez, kendi coğrafyası dışından çok büyük tehditlerle yüzleşiyor. Batı’nın bir daha tek başına küresel düzen inşa etme imkanı kalmadı. Bu durum büyük kırılmalara, eksen değişimlerine yol açacak, çok ciddi bölgesel çatışma alanları oluşturacak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
- İnsanlık Batı’yı durdurmalı. “Toplu yokoluş” yaşanabilir. - ‘Kurucu milletler” dönmeli. Köleler ordusu dağıtılmalı. 08 Nisan 2022 | 1.128 Okunma - Türkiye dünyanın eksenini değiştirdi. - Batılı düzenin sonu: Trilyon dolarlar, yeni adres arıyor - “Yıldız Ülke”den yeni sürprizler bekleyin! 01 Nisan 2022 | 2.299 Okunma - İmparatorluk döndü! Yeni “süper güç” ve son meydan savaşı - Erdoğan’a Abdülhamit kaderi yazanlar büyük hesap hatasına düştü. 29 Mart 2022 | 3.797 Okunma - Dün: Müslüman soykırımı yapalım. / Bugün: Müslümanlar bizi savunsun. - Dün: Erdoğan Batı düşmanı. Bugün: Kurtar bizi Erdoğan. 22 Mart 2022 | 1.681 Okunma “Erdoğan’ı devir, Türkiye’yi durdur” diyenlere ne oldu? - Hepsi niye Türkiye’ye koştu? 18 Mart 2022 | 2.347 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar