* Münbiç’te “DEAŞ bitmedi gitme” saldırısı.. * İçeride neden ‘Suriyeli düşmanı’ olduk? * İki tarafta da Türkiye’ye tuzak kuruluyor.

Münbiç’te, ABD askerini hedef alan dünkü saldırı ABD’ye “buradan gitme” demek için yapılmıştır. “DEAŞ bitmedi, burada, nereye gidiyorsun” diyerek, ABD Başkanı Donald Trump’ın...

Münbiç’te, ABD askerini hedef alan dünkü saldırı ABD’ye “buradan gitme” demek için yapılmıştır. “DEAŞ bitmedi, burada, nereye gidiyorsun” diyerek, ABD Başkanı Donald Trump’ın “DEAŞ’ı yendik, çekileceğiz” tezini boşa çıkarmak için yapılmıştır.

Suriye’nin kuzeyine yönelik harita planını uygulayanlar, Türkiye’yi bölgenin dışında tutmaya çalışanlar, Münbiç üzerinden yeni bir senaryo, tertip devreye almıştır. Bu; ABD’nin kalıcılığını tesis ederek Türkiye’nin elini-kolunu bağlamaya çalışanların tertibidir. Bu, Türkiye’yi Suriye’nin dışında tutmaya dönük bir tertiptir ve ABD eliyle, ABD tepkileriyle gerçeğe dönüştürülmek istenmektedir.

ABD’yi bu amaçla provoke etmek için de, DEAŞ gibi, artık kullanımı eskiyen bir kartı tekrar devreye sokmaya çalışıyorlar. Kendi üretimleri olan, Suriye ve Irak’ı perişan ettikleri bir örgütü, yeniden devreye almak istiyorlar. Peki, bu saldırıdan faydalananlar, ABD’yi tahrik edip bölgede kalmaya zorlayanlar kimler?

DEAŞ saldırısı aslında PKK/PYD saldırısıdır

1- Elbette en başta PKK/PYD. DEAŞ başından beridir PKK/PYD’nin ve bu örgüt üzerinden terör koridoru inşa etmeye çalışanların ajandasına göre hareket ediyor. DEAŞ saldırılarının büyük bölümü aslında PKK saldırılarıdır. PKK’yı kullananların saldırılarıdır. Türkiye içindeki terör saldırıları da, Suriye’deki terör saldırıları da böyledir. Bu saldırı da bu yüzden açık biçimde PKK/PYD lehine saldırılardır.

2- Bu saldırı; Trump’ın çekilme kararını boşa çıkarmaya dönük ABD yerleşik sisteminin lehinedir. Onlar başından beri İran sınırından Akdeniz’e uzanan bir harita projesi uyguluyorlar, kendi ürettikleri DEAŞ’ı gerekçe olarak pazarlıyorlardı. Çekilme meselesi gündeme gelince hesapları karıştı. Trump’ı vazgeçirmeye çalıştılar. Hâlâ başarılı olamadılar. Ama bundan vazgeçmeyecekler. ABD yerleşik sistemi, “DEAŞ burada, gitme” tezinin en güçlü sahibidir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
- İnsanlık Batı’yı durdurmalı. “Toplu yokoluş” yaşanabilir. - ‘Kurucu milletler” dönmeli. Köleler ordusu dağıtılmalı. 08 Nisan 2022 | 1.128 Okunma - Türkiye dünyanın eksenini değiştirdi. - Batılı düzenin sonu: Trilyon dolarlar, yeni adres arıyor - “Yıldız Ülke”den yeni sürprizler bekleyin! 01 Nisan 2022 | 2.299 Okunma - İmparatorluk döndü! Yeni “süper güç” ve son meydan savaşı - Erdoğan’a Abdülhamit kaderi yazanlar büyük hesap hatasına düştü. 29 Mart 2022 | 3.797 Okunma - Dün: Müslüman soykırımı yapalım. / Bugün: Müslümanlar bizi savunsun. - Dün: Erdoğan Batı düşmanı. Bugün: Kurtar bizi Erdoğan. 22 Mart 2022 | 1.681 Okunma “Erdoğan’ı devir, Türkiye’yi durdur” diyenlere ne oldu? - Hepsi niye Türkiye’ye koştu? 18 Mart 2022 | 2.347 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar