Haçlı seferini düzenleyen papanın günah galerisi

Selahaddin Eyyubi 1193 yılında ölünce oğulları ve kardeşleri arasında taht kavgaları başladı. 1198 yılında Papa olan lll. İnnocentius bu durumdan yararlanmak için yeni bir haçlı seferi organize etti. Papa lll....

Selahaddin Eyyubi 1193 yılında ölünce oğulları ve kardeşleri arasında taht kavgaları başladı. 1198 yılında Papa olan lll. İnnocentius bu durumdan yararlanmak için yeni bir haçlı seferi organize etti. Papa lll. Innocent (İnnosan)’ın (1198-1216) en büyük emeli Kudüs’ü Müslümanlardan geri almaktı. İnnocent’in barbarlıkta haçlı ordularını aratmadığı görülmektedir. Yaptığı önemli işler şunlardır. 1. Sicilya’ya bir ordu göndererek, buradaki Arap Müslümanların tamamını yok etti.

2. Baltık sahillerini hristiyanlaştırmak için serserilerden oluşan Kılıç Kardeşliği isimli bir tarikat kurdu. Bu serseriler, köyleri basarak halkı zorla Hıristiyanlaştırdılar. 

3. İspanya Müslümanlarına karşı da saldırılara geçti. İspanya Arapları yenildiler. Katliamın derecesini Allah bilir. 

4. O yıl, çocuklar bile haçlı ordusunu düzenlediler. 

5. Bulgaristan’da Bogomiler adı altında gelişmiş ve sonra Fransa’da yayılmış bir mezhep olan Albijua’lara karşı Kral Toulouse Vl. Raimond’u harekete geçirdi. Kral, verilen emri dinlemediğinden aforoz edildi. Papa, Albijua’ların öldürülmesi için emir verdi. Ne kadar çok Albijua öldürürlerse sevap kazanacaklardı. Bu sefere katılan sürüler, ne yağmalarlarsa ve kimi öldürürlerse kendilerine helal edildiğini duyunca bütün güçleriyle savaşa katıldılar. Bezie şehri alınınca, kimsenin yaşına ve durumuna bakmayarak 20.000 kişiyi öldürüp mallarını yağmaladılar. Şato Kontu eşi, diri diri kuyuya atılıp üstüne taş yığıldı. Şatoda buldukları kişileri diri diri yaktılar. Bütün erkekler yok edildikten sonra, askerlere şehrin kadınları verildi. 
6. İngiltere’de kardi...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ankara'nın taşına bak, gözlerinin yaşına bak 02 Nisan 2019 | 5.232 Okunma BAŞKURDİSTAN VE ZEKİ VELİDİ TOGAN 24 Şubat 2019 | 358 Okunma TÜRKİYE İLE ORTA ASYA ARASINDAKİ İLİŞKİLERİ GELİŞTİRMEK-2 18 Şubat 2019 | 378 Okunma TÜRK DÜNYASI İLE İLİŞKİLERİMİZİ GELİŞTİRMELİYİZ 09 Şubat 2019 | 129 Okunma Türkistan’da Bağımsızlık Mücadelesi 01 Şubat 2019 | 1.078 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar