Doktorlara iletişim dersi verilsin

Bazen doktorların ve bazen de hastaların mağdur olduğu ve hatta bazen de kendimizin mağdur olduğu hastahane hikayeleri duyuyoruz.Her ne kadar Türkiye'de güçlü olan doktor lobisi her durumda kendilerini haklı gösterme ve bir...

Bazen doktorların ve bazen de hastaların mağdur olduğu ve hatta bazen de kendimizin mağdur olduğu hastahane hikayeleri duyuyoruz.

Her ne kadar Türkiye'de güçlü olan doktor lobisi her durumda kendilerini haklı gösterme ve bir mağduriyet hikayesi çıkarmayı beceriyorsa da bütün bu sorunların odağında doktorlar bulunmaktadır. 

Buradaki en büyük sorun doktor hasta ilişkisidir ve doktorların maalesef bu süreci iyi yönetemediğidir. 

Sürekli kendilerinin çok çalıştığını ve yoğun olduğunu söyleyen doktorlara diğer meslek kategorilerinin kendilerinden daha fazla çalışıp üstelik kendilerinin çeyreği kadar bir ücret aldığı hatırlatılmalıdır. 

Yani sorun bence doktorların iletişim diline hakim olmaması, insan ilişkilerinin zayıf olması ve empati yapmamalarından kaynaklanmaktadır. 

Bu nedenle tıp eğitimimizde bu alanda da iyi bilgi verilmelidir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ankara'nın taşına bak, gözlerinin yaşına bak 02 Nisan 2019 | 5.232 Okunma BAŞKURDİSTAN VE ZEKİ VELİDİ TOGAN 24 Şubat 2019 | 358 Okunma TÜRKİYE İLE ORTA ASYA ARASINDAKİ İLİŞKİLERİ GELİŞTİRMEK-2 18 Şubat 2019 | 378 Okunma TÜRK DÜNYASI İLE İLİŞKİLERİMİZİ GELİŞTİRMELİYİZ 09 Şubat 2019 | 129 Okunma Türkistan’da Bağımsızlık Mücadelesi 01 Şubat 2019 | 1.078 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar