Dip Dalga

Günlerdir yaptığım görüşme ve gezilerden anladığım kadarıyla tabanda büyük bir dip dalga gelmektedir. Maalesef bunu siyasiler okuyamadıklarından etraflarındaki yalakalar nedeniyle yanlış yönlendirilmekte...


Günlerdir yaptığım görüşme ve gezilerden anladığım kadarıyla tabanda büyük bir dip dalga gelmektedir. Maalesef bunu siyasiler okuyamadıklarından etraflarındaki yalakalar nedeniyle yanlış yönlendirilmekte ve yanlış kararlar almaktadırlar.
Bu dip dalga en çok Ak Partiyi vuracak gibi... Ak parti Mhp'den gelecek oylara çok güvendi ama MHP'de oy kalmadı. Hatta mhp'nin af da ısrarlı olmasını da bu açıdan okumak gerekir.
Ak parti olmasa %5 civarında kalıp meclise bile giremeyecek MHP, Bahçeli'nin kurnazlığı sayesinde mutlak bir mğlubiyetten kurtuldu. Üstelik MHP, cumhur ittifakı nedeniyle Ak Partiden de oy alacak ama fanatik MHP'liler başkanlıkta Erdoğan'a oy vermeyecekler.
Fakat Ak parti'nin bunu görecek gözleri kalmamış, sanal bir gerçeklik içerisinde yaşamaktadırlar.
En büyük hatayı listelerde halkın değil belli kişilerin istediklerini yerleştirmeleriyle büyük bir yara ve hayal kırıklığı aldılar. Çünkü onlara göre kişiler önemli değildi. Nasılolsa Erdoğan vardı ve o gidip bir konuşma yapsa, kendilerine oy verilmediği zaman ülkenin yok olacağını anlatsa. vatandaş istemediği kişileri tekrar sırtlar ve meclise gönderirdi.
Ama artık böyle değil...
Vatandaş, milletvekili ile Erdoğan arasında ayırım yapmakta ve milletvekilleri konusunda sürpriz yapmaya hazırlanmaktadır.
Pazar günkü Diyarbakır mitingi öncesinde milletvekili adaylarının yuhlanması tabanın artık kendilerine dayatılanı kabul etmeyeceğini göstermektedir.
Dip dalgalanması var dedik... özellikle Kürt seçmen çok sessiz... Sessizlik iyiye alamet değil... Bu bir kırgınlık ve tepki sessizliği...
Ak parti artık vatandaşın kendisine mahkum olmadığını ve onların alternatif partilere yönelebileceğini görmeliydi... Ama o Cumhurbaşkanlığı seçiminde K&u...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ankara'nın taşına bak, gözlerinin yaşına bak 02 Nisan 2019 | 5.232 Okunma BAŞKURDİSTAN VE ZEKİ VELİDİ TOGAN 24 Şubat 2019 | 359 Okunma TÜRKİYE İLE ORTA ASYA ARASINDAKİ İLİŞKİLERİ GELİŞTİRMEK-2 18 Şubat 2019 | 378 Okunma TÜRK DÜNYASI İLE İLİŞKİLERİMİZİ GELİŞTİRMELİYİZ 09 Şubat 2019 | 129 Okunma Türkistan’da Bağımsızlık Mücadelesi 01 Şubat 2019 | 1.078 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar