Yahudiler

Yahudi kelimesi bir rivayete göre “Hud” kelimesinden türemiştir. Hud ise Tevbe anlamına gelmektedir. Buna örnek olarak Hz. Musa’nın “Biz sana tövbe ediyoruz.”(Araf, 156) sözünü alabiliriz. “Tehviye”...

Yahudi kelimesi bir rivayete göre “Hud” kelimesinden türemiştir. Hud ise Tevbe anlamına gelmektedir. Buna örnek olarak Hz. Musa’nın “Biz sana tövbe ediyoruz.”(Araf, 156) sözünü alabiliriz.

“Tehviye” kelimesinden türemiş olduğunu söyleyenler de vardır. Sesin yumuşak ve sevinçli bir tona bürümesi anlamına gelmektedir. Bu sözün kaynağı ise; Yahudilerin neşeli oldukları zaman veya müzik eşliğinde güzel sesle ona eşlik etmesidir.

Bir diğer rivayete göre Yahudi kelimesi Hz. Yusuf’un kardeşi Yahuza’dan alınmıştır. Başka bir rivayete göre ise; Mehavide kökünden geldiğidir. Kelime anlamı ise söz vermektir. Buna örnek ise Kur’an’daki “Musa’ya 30 gün söz verdik...”

Yahudiler: Yahudiler hz. Musa’nın ümmetidirler. Kitapları Tevrat’tır. Tevrat, ilk nazil olan kitaptır. Gerçi daha önce de Hz. İbrahim’e ve Adem’e bazı bilgiler geldi. Fakat onlara kitap değil Sahifeler denilmiştir. Hz. Musa’nın vasi’si kardeşi Harun’du. Hz. Harun ölünce vasilik görevi Yuşa B. Nun’a geçti.

Yahudilikte tartışılan Konular:

1-Nesh: Yahudiler neshi kabul etmişlerdir. Hz. Musa’nın kendisinden önceki şeriatları nesh ettiğini ve onunla birlikte de şeriatın tamamlandığını söylemişlerdir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ankara'nın taşına bak, gözlerinin yaşına bak 02 Nisan 2019 | 5.232 Okunma BAŞKURDİSTAN VE ZEKİ VELİDİ TOGAN 24 Şubat 2019 | 359 Okunma TÜRKİYE İLE ORTA ASYA ARASINDAKİ İLİŞKİLERİ GELİŞTİRMEK-2 18 Şubat 2019 | 378 Okunma TÜRK DÜNYASI İLE İLİŞKİLERİMİZİ GELİŞTİRMELİYİZ 09 Şubat 2019 | 129 Okunma Türkistan’da Bağımsızlık Mücadelesi 01 Şubat 2019 | 1.078 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar