Hz. Hüseyin’i kaybettik (10 Ekim 680)

Hz. Hüseyin'in Kerbela kıyamı ve faciası Müslüman zihninde hiç unutulmadı. Hep içimizde bir yara olarak kaldı. Onun kanı maalesef tüm ümmete bulaşmış oldu. Onu seven ve de sevmeyen de herkes bir şekilde bu...

Hz. Hüseyin'in Kerbela kıyamı ve faciası Müslüman zihninde hiç unutulmadı. Hep içimizde bir yara olarak kaldı. Onun kanı maalesef tüm ümmete bulaşmış oldu. Onu seven ve de sevmeyen de herkes bir şekilde bu kana bulaşmış oldu. Kıyamete kadar da Müslümanlar Peygamber torunu öldürmenin cezasını çekeceklerdir.

Kılıçlar bir kere çekildi ve bir daha kınına girmedi. Hz. Osman şöyle demişti isyancılar: "Bana karşı kılıç çekerseniz bir daha yerine koymazsınız" gerçekten de öyle oldu.

Kerbela ve Hüseyin hep sızlattı içimizi.

Kerbela'ya ölüme/şehadete giden Hz. Hüseyin yolda şair Frezdak'a rastlar. Frezdak'a Kufe'yi sorar. Çünkü o Kufeden gelmektedir. Frezdak tarihe geçen şu cevabı verir: "Onların kalbi seninle, fakat kılıçları Emevioğullarıyla"

Evet kalbimizle cüzdanımız/çıkarlarımız arasındaki tercihte kalbimizi değil de cüzdanımızı seçtiğimizde mutlu olamayız.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ankara'nın taşına bak, gözlerinin yaşına bak 02 Nisan 2019 | 5.232 Okunma BAŞKURDİSTAN VE ZEKİ VELİDİ TOGAN 24 Şubat 2019 | 358 Okunma TÜRKİYE İLE ORTA ASYA ARASINDAKİ İLİŞKİLERİ GELİŞTİRMEK-2 18 Şubat 2019 | 378 Okunma TÜRK DÜNYASI İLE İLİŞKİLERİMİZİ GELİŞTİRMELİYİZ 09 Şubat 2019 | 129 Okunma Türkistan’da Bağımsızlık Mücadelesi 01 Şubat 2019 | 1.078 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar