Şehit ailelerinin medyadan talepleri

Hafta sonu Antalya'daydım. 15 Temmuz Derneği tarafından düzenlenen Şehit Aileleri Buluşması'na katıldım. İki gün süren tanışmalar, toplantılar, geziler, etkinlikler sırasında şu sorunun...

Hafta sonu Antalya'daydım. 15 Temmuz Derneği tarafından düzenlenen Şehit Aileleri Buluşması'na katıldım. İki gün süren tanışmalar, toplantılar, geziler, etkinlikler sırasında şu sorunun yanıtını aradım: Acaba şehit ve gazi aileleri medyada çıkan haberlerden nasıl etkileniyorlar?
Dernek yetkilileriyle, etkinliğe destek vermek üzere orada bulunan uzman psikologlarla ve en önemlisi ailelere yaptığım görüşmelerden çıkardıklarımı kısaca şöyle özetleyebilirim:
Halen kendileri hakkında doğru düzgün haber yapılmamış, isimleri ve resimleri yayımlanmamış şehitler var. Bu şehitlerin aileleri kaybettikleri yakınlarının birer sayıya dönüşmesinden rahatsız... Elbette, haberlerde "249 şehidimiz var" gibi ifadelerin geçmesi değil kastettikleri.
Doğru düzgün araştırma yapılmamasından, bazı isimlerden hiç söz edilmemesinden, bazı şehadet hikâyelerinin hiç anlatılmamasından ya da yanlış anlatılmasından üzüntü duyuyorlar.
15 Temmuz'un sembolleşen şehitleri oldu. Bunlar olayların seyrini değiştiren hareketleriyle ön plana çıktı. Böyle olması da gayet tabiiydi. Fakat unutmamak gerekir ki o gece darbecilerin silahlarına karşı göğsünü siper eden bütün şehitlerimiz ve gazilerimiz aynı şekilde kahramandılar.
Onların haberleri de bu destanın bir parçasıdır. Haber yaparken ayrım yapmamak, şehitlerimizin hiçbirini unutmamak, beş yaşındaki bir çocuğa:
"Anne, ben neden haberlerde babamı görmüyorum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Beni kitaplarla kandırdılar, şikayetçiyim! 10 Nisan 2020 | 225 Okunma Evden kaçamayan adam 07 Şubat 2020 | 134 Okunma Bizde ‘name’ bitmez 10 Ocak 2020 | 100 Okunma Havalar soğuyor okurlar ısınıyor 11 Ekim 2019 | 187 Okunma Havalar soğuyor okurlar ısınıyor 13 Eylül 2019 | 83 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar