Nazi roketi halen New York’a düşmedi

2016'nın son haftasında Sabah gazetesi okurlarına 'kötü bir şaka' hazırlamıştı. 29 Aralık 2016 tarihli gazetenin 2. sayfasının manşetindeki haberin başlığı şuydu:'Nazi roketi 72 yıl sonra New York'u...

2016'nın son haftasında Sabah gazetesi okurlarına 'kötü bir şaka' hazırlamıştı. 29 Aralık 2016 tarihli gazetenin 2. sayfasının manşetindeki haberin başlığı şuydu:
'Nazi roketi 72 yıl sonra New York'u vuracak!' Haber aynı gün pek çok haber sitesi tarafından olduğu gibi kopyalanarak köpürtüldü.
Habere göre "Alman roket bilimci Wernher Von Braun'un II. Dünya Savaşı'nda Naziler için tasarlayıp 1944'te fırlattığı V-3 roketinin bugünlerde New York'a düşebileceği" iddia edilmişti.
Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) teyakkuz haline geçmiş, direktörü Charlie Bolden konuyla alakalı açıklamalar yapmıştı:
"Roket muhtemelen ABD'nin orta batısında bir yere düşecek.
NASA ve ABD Hava Kuvvetleri, herhangi bir tahliye yapılıp yapılmaması konusunda halkı aydınlatacaktır." Sizin de burnunuza tuhaf bir koku, ağzınıza kekremsi bir tat geldi mi? Bazı okurlarımızın gelmiş.
Kimisi "Bizimle dalga mı geçiyorsunuz" diyerek kızmış, kimisi "Sizi fena keklemişler" diyerek uyarmış, kimisi de "Günleri karıştırdınız herhalde, bugün 1 Nisan değil" diyerek latife etmiş.
Bütün okurlarımızın ortak kanaati bu haberin asparagas olduğu yönünde.

***
Öncelikle şunu belirteyim.
Başlığın altında Dış Haberler imzası olmakla birlikte bu haber o serviste çalışan arkadaşlar tarafından bulunup getirilmemiş. Yazı İşleri masasında kendilerine tevdi edilmiş. Yaptığım araştırma bunu gösteriyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Beni kitaplarla kandırdılar, şikayetçiyim! 10 Nisan 2020 | 227 Okunma Evden kaçamayan adam 07 Şubat 2020 | 134 Okunma Bizde ‘name’ bitmez 10 Ocak 2020 | 100 Okunma Havalar soğuyor okurlar ısınıyor 11 Ekim 2019 | 189 Okunma Havalar soğuyor okurlar ısınıyor 13 Eylül 2019 | 83 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar