Evsiz muhabir ve Beyaz Masa

YAZARLARTÜM YAZARLAR16 Ocak 2017, Pazartesi Evsiz muhabir ve Beyaz MasaOKUR TEMSİLCİSİİBRAHİM ALTAYEvsiz muhabir ve Beyaz MasapaylaştweetlepaylaşSİTENE EKLEYORUM YAPCROPYyazdırYazara GönderYükleniyor...Sabah muhabiri Ahmet Külsoy'un...

YAZARLAR
TÜM YAZARLAR
16 Ocak 2017, Pazartesi Evsiz muhabir ve Beyaz Masa
OKUR TEMSİLCİSİ
İBRAHİM ALTAY
Evsiz muhabir ve Beyaz Masa
paylaş
tweetle
paylaş
SİTENE EKLE
YORUM YAP
CROPY
yazdır
Yazara Gönder
Yükleniyor...
Sabah muhabiri Ahmet Külsoy'un O Gece Biz de Evsizdik haberi güzel bir gazetecilik örneğiydi. Okurlara ve alıntı yapan kimi sitelere 'Türkiye'de hâlâ gazeteciler var' dedirtti.
Külsoy yoğun kar yağışının olduğu 9 ve 10 Ocak günlerinde sokaktaydı. Evsizlerin neler yaşadığını deneyimledi.
Kendisiyle birlikte giden fotoğrafçı arkadaşlarımız önce sadece fotoğraf çekip gözlem yaptılar. Hiçbir müdahale olmayınca İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Beyaz Masa'yı aradılar. Bu sırada muhabirimiz Taksim meydanındaki tarihi tramvay durağına uzanıp bekledi.
Habere göre ilk gün üç buçuk saat boyunca kendisini kurtarmaya gelen olmadı. İkinci gün belediye ekipleri çağrıyı aldıktan 20 dakika sonra geldiler ve Külsoy'u Zeytinburnu Spor Salonu'na götürdüler. Kalacak yer ve yemek verdiler.
Muhabirimiz evsizlik izlenimlerini haber yaparak aktardı. Ben de okurların tebrik ve teşekkürlerini kendisine ilettim.

***
Beyaz Masa yetkilileri haberle alakalı bir açıklama gönderdi. İlk kısmında Beyaz Masa, AKOM ve Zabıta ekiplerinin özverili çalışmalarından söz etmişler.
Kar yağışı döneminde acil duruma geçilmiş. 6 gün boyunca günde ortalama 40 bin çağrı alınmış. Sokakta kalanlara öncelik verilmiş. 400 çağrı merkezi personeli, 29 iletişim noktası ve 10 yerinde çözüm aracı 24 saat esasına bağlı olarak çalışmış. Personelin yarısı en az üç saat mesai yapmış, diğer yarısı adeta koordinasyon merkezinde yaşamış. Yüzlerce evsiz sokaktan alınarak barınağa yerleştirilmiş.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kurtarma çalışmaları elbette takdiri hak ediyor. Zaten muhabirimiz de dengeli bir haber yazmış, haberini yazarken bu çabayı es geçmemiş, araştırma yapmış, elde ettiği verileri paylaşmış.
Külsoy'un haberine göre sadece o gün 87 kişi sokaktan kurtarılmış. Karlı günlerde 921 kişi korumaya alınmış.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Beni kitaplarla kandırdılar, şikayetçiyim! 10 Nisan 2020 | 227 Okunma Evden kaçamayan adam 07 Şubat 2020 | 134 Okunma Bizde ‘name’ bitmez 10 Ocak 2020 | 100 Okunma Havalar soğuyor okurlar ısınıyor 11 Ekim 2019 | 189 Okunma Havalar soğuyor okurlar ısınıyor 13 Eylül 2019 | 83 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar