Çekmeköy metrosu ne zaman açılacak?

Geçen haftaki yazımızda Çekmeköy metrosunun açılışı konusunu ele almıştık. Sabah gazetesi yaptığı haberde metronun 27 Eylül'de hizmete açılacağını yazmıştı, fakat...

Geçen haftaki yazımızda Çekmeköy metrosunun açılışı konusunu ele almıştık. Sabah gazetesi yaptığı haberde metronun 27 Eylül'de hizmete açılacağını yazmıştı, fakat açılmamıştı. 27 Eylül'den bugüne 10 gün geçti, halen de açılmadı.
Sabah gazetesi, haberini İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'a dayandırdığını iddia ediyordu. Belediyeden yapılan açıklamalarda ise başkanın bu yönde bir beyanatının bulunmadığı ifade ediliyordu. Görüştüğüm yetkililer Mevlüt Uysal'ın ekim sonunu işaret ettiğini belirtmişlerdi.
Muhabirimiz Furkan Kara aynı fikirde değil. Başkanın ekim sonundan değil ekim başından söz ettiğini söyleyerek o güne dair ses kaydını benimle paylaştı. Bu kayda göre Uysal şunları söylemişti:
"Metromuz zaten bitti. 27 Eylül'de açılmak üzere sürüşlere başlanmıştı. Ağustos ayında yaptığımız deneme sürüşlerinde frenleme sisteminde bir problem oluştu. Şu anda, bu hafta sonu, iki gün boyunca deneme sürüşleri olacak. İnşallah dua edelim, problem olmadan o sürüşleri de tamamlayalım. Ekim başında metromuz başlasın." Bu açıklamadan anladığımız kadarıyla açıklamada 27 Eylül ve 'Ekim başı' ibareleri geçmiş, doğru.
Fakat metronun açılışının bazı şartlara bağlı olduğu da belirtilmiş. Yani aslında resmi açılış tarihi ilan edilmemiş.
Bu durumda ya haber yapılmamalı ya da yapılan haberde verilen tarihin yalnızca bir ihtimal olduğu açıkça duyurulmalıydı.
Çünkü uzunca bir süredir metronun açılacağı günü sabırsızlıkla bekleyen on binlerce insan var. Bu haber onları doğrudan ilgilendiriyor.

Haber değil temenni
Muhabirimiz bana gönderdiği metinde ayrıca şu hususların altını çiziyor:
"Çekmeköy metrosunun ağustos ayında açılması için temmuz ayında (12-13-14-16-17-18-28-29- 30 Temmuz) test seferleri yapıldı.
Ondan sonraki test sürüşleri 21-22- 23 Eylül'de yapıldı. Yani daha önceden metronun 27 Eylül'de açılması için test sürüşü yapılması diye bir şey söz konusu değildi. Benim '27...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Beni kitaplarla kandırdılar, şikayetçiyim! 10 Nisan 2020 | 223 Okunma Evden kaçamayan adam 07 Şubat 2020 | 134 Okunma Bizde ‘name’ bitmez 10 Ocak 2020 | 100 Okunma Havalar soğuyor okurlar ısınıyor 11 Ekim 2019 | 183 Okunma Havalar soğuyor okurlar ısınıyor 13 Eylül 2019 | 81 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar