Bodrumdaki uçak destanı

Hey gidi günler hey! Eskiden gazeteler promosyon olarak neler veriyormuş neler...Avcılar'daki bir binanın bodrumundan uçak çıkınca o günleri hatırladık...Efendim, Ambarlı mahallesindeki boş bir binanın bodrumunu kiralamak...

Hey gidi günler hey! Eskiden gazeteler promosyon olarak neler veriyormuş neler...
Avcılar'daki bir binanın bodrumundan uçak çıkınca o günleri hatırladık...
Efendim, Ambarlı mahallesindeki boş bir binanın bodrumunu kiralamak isteyen kişiler içeride iki kişilik tek motorlu bir uçakla karşılaşmışlar.
Haliyle şaşırmışlar ve gazetecilerin de yardımıyla konuyu araştırmaya başlamışlar.
'Gövdesi ve kanatları ayrı ayrı bulunan' ahşap uçağın sırrı birkaç gün içinde çözülmüş.
Meğer bu esrarengiz uçak, Tercüman gazetesinin 28 Haziran 1989'da şarkıcı Sibel Can'a yaptırdığı çekilişle Sacide Yıldız adlı okuruna verdiği uçakmış.
Tirajları artırmak için okurlara çekilişle uçak vermenin nasıl değişik bir kafa olduğunun farkındasınız değil mi? Fakat biz konumuza devam edelim.
Uçak o günleri hatırlatınca gazeteci arkadaşlarımız da o eski günlerde yapılan gazeteciliği hatırlamışlar.
Nur topu gibi bir hikâyemiz olmuş:
Bodrumdaki Uçak Destanı. Üzerine gidilmiş, sulandırılmış, seri halde haberler yapılmış.
Bir haberin başlığı: Bodrumdaki Uçak Çekilişten Çıkmış. Bir diğer haberin başlığı: Bodrumdaki Uçak Koyunları Kestirmiş.
Olay güzelce dallandırılıp budaklandırılmış.
Farzı misal... Uçağı Bursalı Sacide Yıldız'dan satın aldığı iddia edilen amatör havacılık tutkunu Birol Yağcı demiş ki: "Uçak çıktığını duyunca köyde koyunları kesiyorlar, piyango çıktı diye. Bir bakıyorlar ufacık bir şey. 'Kestiğim koyunların parasını çıkarmaz diyerek' gazete ilanı ile satmaya karar veriyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Beni kitaplarla kandırdılar, şikayetçiyim! 10 Nisan 2020 | 225 Okunma Evden kaçamayan adam 07 Şubat 2020 | 134 Okunma Bizde ‘name’ bitmez 10 Ocak 2020 | 100 Okunma Havalar soğuyor okurlar ısınıyor 11 Ekim 2019 | 187 Okunma Havalar soğuyor okurlar ısınıyor 13 Eylül 2019 | 83 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar