Basit hata deyip geçmeyin

Tenis maçlarını izliyorsanız duymuşsunuzdur. Oyuncuların yaptığı 'basit hatalar' da istatistiklere yansır. Aşırı baskıdan ya da rakibin zorlamasından kaynaklanmayan hatalardır bunlar. Beceri eksikliğidir....

Tenis maçlarını izliyorsanız duymuşsunuzdur. Oyuncuların yaptığı 'basit hatalar' da istatistiklere yansır. Aşırı baskıdan ya da rakibin zorlamasından kaynaklanmayan hatalardır bunlar. Beceri eksikliğidir.
Gazetecilikte de böyle hatalar vardır. En azından gazetecilerin böyle adlandırdığı hatalar vardır. Birkaç örnek verelim.
TOFAŞ şirketinin CEO'su Cengiz Eroldu'nun yaptığı açıklamalar haberleştirilmiş. Şöyle bir başlıkla: 'Tofaş Eroldu: Toplam sektör ihracatının yüzde 20'sini gerçekleştirdik.' Tofaş, beyefendinin adı değil. Eroldu şirketin soyadı değil. Türkçede şirketin adıyla yöneticisinin adını tamlama haline getiren 'Tofaş'ın Eroldusu gibi kullanımlar yok. Öyleyse bu başlık nedir?
5 FETÖ'cü Hain İçin Karar Verildi başlıklı haber... 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Beni kitaplarla kandırdılar, şikayetçiyim! 10 Nisan 2020 | 227 Okunma Evden kaçamayan adam 07 Şubat 2020 | 134 Okunma Bizde ‘name’ bitmez 10 Ocak 2020 | 100 Okunma Havalar soğuyor okurlar ısınıyor 11 Ekim 2019 | 189 Okunma Havalar soğuyor okurlar ısınıyor 13 Eylül 2019 | 83 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar