Astsubayların ağzı gevşek mi?

İngiltere parlamentosundaki 15 Temmuz paneline katılmak üzere Londra'da bulunduğum için tepkilere asistanım vasıtasıyla mülaki oldum. Döndükten sonra okurlarımızdan bazılarını arayıp konuştum;...

İngiltere parlamentosundaki 15 Temmuz paneline katılmak üzere Londra'da bulunduğum için tepkilere asistanım vasıtasıyla mülaki oldum. Döndükten sonra okurlarımızdan bazılarını arayıp konuştum; şikâyetlerini dinledim.
Kahir ekseriyeti astsubay olan okurlarımız 26 Ekim 2016'da yayımlanan Generalin Paşa Dediği Kuzu'dan FETÖ İtirafları haberinde kullanılan "Astsubayların Ağzı Gevşek" başlığından rahatsız olmuşlardı.
Önce arabaşlık olarak kullanılan, sonra da anonsa çekilen bu cümle, 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast düzenlemek üzere yola çıkan timdeki isimlerden biri olan Zekeriya Kuzu'nun ifadesinden alınmıştı. FETÖ'nün Silahlı Kuvvetler içindeki yapılanması hakkında konuşan Kuzu şöyle diyordu:
"Normalde bu yapı 'tedbir kavramı' ile adlandırılan, kimsenin kimseyi tanımadığı, daha doğrusu hiçbir hizmet erbabının bağlı olduğu ağabeyi dışında kimseyi tanımadığı bir güvenlik tedbiri alır ancak astsubaylar olarak bizim en büyük zaafımız ağzımızın gevşekliğidir. Tedbir kavramına çok dikkat etmeyiz. Hizmet hareketinin içinde olduğunu düşündüğümüz bir astsubay varsa gider, onunla konuşur ve kendimizi de ifşa ederiz."
Sabah editörleri bu ifadelerde geçen cümleyi ilginç bulmuş ve tırnak içerisine alıp başlık yaparak ön plana çıkarmışlardı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Beni kitaplarla kandırdılar, şikayetçiyim! 10 Nisan 2020 | 225 Okunma Evden kaçamayan adam 07 Şubat 2020 | 134 Okunma Bizde ‘name’ bitmez 10 Ocak 2020 | 100 Okunma Havalar soğuyor okurlar ısınıyor 11 Ekim 2019 | 187 Okunma Havalar soğuyor okurlar ısınıyor 13 Eylül 2019 | 83 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar