Hıncal Uluç’un ‘oyun medyası’ yazısıyla alakalı eleştirileri

Hıncal Uluç basınımızın, hatta medyamızın aksakalı... 60 yıllık bir gazeteci, dikkatli bir gazete okuru. Geçen hafta yazdığım yazıdan dolayı beni tenkit etti. Daha doğrusu bir Sabah okuru olarak...

Hıncal Uluç basınımızın, hatta medyamızın aksakalı... 60 yıllık bir gazeteci, dikkatli bir gazete okuru.
Geçen hafta yazdığım yazıdan dolayı beni tenkit etti. Daha doğrusu bir Sabah okuru olarak gazetenin okur temsilcisini, gazetenin okur temsilcisine şikâyet etti.
Bir insanın ya da kurumun kendi haklılığına ya da haksızlığına karar vermesi imkânsız değilse de zordur. Daha doğru bir ifadeyle 'usul bakımından' şüphelidir.
Hepsinden de öte kişinin kendisiyle ilgili bir meselede hakem olması 'etik' değildir.
Bu yüzden ben konuyu anlatacak, Hıncal Ağbi'nin eleştiri hakkını sınırsız biçimde kullandıracak ve savunmamı yazacağım. Takdir okurlarımızın.

Oyun medyası nedir?
Sırasıyla gidecek olursak...
Geçen haftaki yazımız 'oyun medyasında dönen dolaplar' hakkındaydı.
Hıncal Uluç 'Oyun medya ne demek? Nerde bu medya' sorusunu sordu önce. Bu kavramı ilk kez duyduğunu ifade etti ve kendisi gibi pek çok okurun bulunabileceğini ifade etti.
Her ne kadar başka hiçbir okurumuzdan bu yönde bir şikâyet gelmemiş olsa da, tek bir okurumuzdan yani Hıncal Ağbi'den gelmesi yeterlidir. 'Oyun medyası' kavramı konuya aşina olmayan, farklı kuşaklara mensup okurlarımız için daha tafsilatlı biçimde anlatılmalıydı.
Basitçe anlatalım:
"Telefonlarımızda, televizyonlarımızda, tabletlerimizde oyunlar oynuyoruz.
Play Station, X-Box gibi onlarca oyun platformu var. Oynadığımız bu oyunları üreten ve bundan kâr elde etmeyi amaçlayan şirketler var.
Milyonlarca dolarlık bir pastadan söz ediyoruz.
Bunun yanında sözünü ettiğimiz oyunları haber yapan, değerlendiren, puanlayan, tanıtan, eleştiren yani oyuncuların beğenilerini etkileyen internet siteleri, dergiler, tablet gazeteleri, uygulamalar var. Bunlara da kısaca 'oyun medyası' diyoruz.
Peki, bu medya şirketleri nerede?
Cevap: Dünyanın hemen her yerinde... Tü...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Beni kitaplarla kandırdılar, şikayetçiyim! 10 Nisan 2020 | 226 Okunma Evden kaçamayan adam 07 Şubat 2020 | 134 Okunma Bizde ‘name’ bitmez 10 Ocak 2020 | 100 Okunma Havalar soğuyor okurlar ısınıyor 11 Ekim 2019 | 188 Okunma Havalar soğuyor okurlar ısınıyor 13 Eylül 2019 | 83 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar