Ah bu basit hatalar!

28 Şubat'ta verilen hava durumu haberinde '29 Şubat'ta Okullar Tatil mi' sorusunu sormuş haberinin okunmasını isteyen editörümüz. Oysa 2018 yılında Şubat ayı 28 gün. Koreli SHINee grubu vokali Kim Jong-hyun'un ölümü...

28 Şubat'ta verilen hava durumu haberinde '29 Şubat'ta Okullar Tatil mi' sorusunu sormuş haberinin okunmasını isteyen editörümüz. Oysa 2018 yılında Şubat ayı 28 gün.
Koreli SHINee grubu vokali Kim Jong-hyun'un ölümü 'K-Pop' hayranlarını yasa boğmuş. Sabah gazetesinin bu haberi verirken isim benzerliği nedeniyle NU'EST grubu üyelerinden birinin fotoğrafını kullanması okurlarımızı daha da üzmüş. 30'dan fazla mesaj geldi.
Türkiye'nin gelmiş geçmiş bütün partileriyle ilgili raporda Müdafaa-i Hukuk Hareketi Partisi'nin genel başkanı olarak Musa Ünal belirtilmiş. Oysa partinin başkanı Kadir Kartal.
Trump, CIA'ye ilk kadın başkan olarak Gina Haspel'i atadı. Gazete bu haberi California'da Demokrat Parti temsilcisi olan Dianne Feinstein'in fotoğrafıyla duyurdu. İkili arasında fiziksel bir benzerlik arayan, elbette bulabilir. Neticede ikisi de insan.
Stephen Hawking öldü. Hakkında sayısız haber yazıldı, eserleri anlatıldı. Kitaplarından birinin adı The Universe in a Nutshell. Doğru çevirisi 'kısaca' ya da 'özetle' evren olmalıydı fakat doğruluğu tartışmalı bir çeviriye istinaden hemen her yerde Ceviz Kabuğundaki Evren olarak geçti.
12 Nisan 2018'de Almanya 'flaş' bir açıklama yapmış. Açıklamayı yapan kişi Almanya Dışişleri Bakanı imiş, adı 'Guido Westerwelle' imiş. Oysa Westerwelle öleli birkaç yıl oluyor ve Almanya Dışişleri Bakanı'nın adı: Heiko Maas.
Bunlar okurlardan gelen düzeltmelerden sadece birkaçı. Haberlerin hepsi 5N 1K konularında hatalı bilgiler içeriyor.
Her hafta buna benzer onlarca şikâyet geliyor. Üzücü olan, basit bir araştırmayla ya da hayat bilgisi ile...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Beni kitaplarla kandırdılar, şikayetçiyim! 10 Nisan 2020 | 225 Okunma Evden kaçamayan adam 07 Şubat 2020 | 134 Okunma Bizde ‘name’ bitmez 10 Ocak 2020 | 100 Okunma Havalar soğuyor okurlar ısınıyor 11 Ekim 2019 | 187 Okunma Havalar soğuyor okurlar ısınıyor 13 Eylül 2019 | 83 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar