Ombudsman insanları işten atabilir mi?

Zaman zaman okurlarımızdan Sabah gazetesinde çalışan bazı muhabirlerin kovulmasını isteyen e-postalar, mesajlar ve telefonlar geliyor. 'Muhabiriniz şöyle bir kişidir, böyle bir kişidir; şunları yapmıştır...

Zaman zaman okurlarımızdan Sabah gazetesinde çalışan bazı muhabirlerin kovulmasını isteyen e-postalar, mesajlar ve telefonlar geliyor.
'Muhabiriniz şöyle bir kişidir, böyle bir kişidir; şunları yapmıştır, bunları yapmıştır' diye sayıp döktükten sonra ekliyorlar: 'Kovun bunu!' Bazı okurlarımız var ki bunu bir hayat-memat meselesi haline getirmişler. Her oturumda söz alıp 'Kartaca yıkılacaktır' diyen Romalı senatör gibi ısrarcılar.
İddialarını ispatlayıp ispatlayamayacaklarını sorduğumda bana genellikle 'herkes biliyor', 'ortamlarda konuşuluyor' gibi geçersiz mesnetler sunuyorlar.
Değerli okurumuz!
Ombudsmanın herhangi bir Sabah çalışanını işe alma ya da işten kovma yetkisi bulunmamaktadır.
Ombudsmanlık böyle bir görev değildir.
Ombudsman gazeteyi sizler adına denetleyen kişidir.
Gazetenin yöneticisi değildir, sizin temsilcinizdir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Beni kitaplarla kandırdılar, şikayetçiyim! 10 Nisan 2020 | 223 Okunma Evden kaçamayan adam 07 Şubat 2020 | 134 Okunma Bizde ‘name’ bitmez 10 Ocak 2020 | 100 Okunma Havalar soğuyor okurlar ısınıyor 11 Ekim 2019 | 181 Okunma Havalar soğuyor okurlar ısınıyor 13 Eylül 2019 | 81 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar