Gazetecilerin gelir gider dengesi

Medyadaki yolsuzluk iddialarıyla alakalı yazılarımıza hem okurlarımız hem de çok sayıda meslektaşımız destek verdi. Okur Temsilcisi'ne e-postalar, mesajlar geldi, çeşitli toplantılarda...

Medyadaki yolsuzluk iddialarıyla alakalı yazılarımıza hem okurlarımız hem de çok sayıda meslektaşımız destek verdi. Okur Temsilcisi'ne e-postalar, mesajlar geldi, çeşitli toplantılarda karşılaştığımız meslektaşlarımız hem başından geçenleri anlattı hem de önerilerde bulundular.
Birçok konuşmada ve yazışmada karşılaştığımız ortak tespit şuydu: Gazetecinin maaşı ile yaşam standardı arasında, ikincisi lehine bir uçurum varsa, yolsuzluk ve usulsüzlük olma ihtimali de vardır.
Daha açık bir ifade ile anlatmak gerekirse... Beş bin lira maaş alan bir gazeteci elli bin lira maaş alıyor gibi yaşıyorsa onu dikkatle incelemek gerekir.
Bir gazeteci aylık maaşından artırarak biriktiremeyeceği bir malvarlığına sahipse ortada şüpheli bir durum vardır.
Elbette bu gazeteci aileden varlıklı olabilir. Başka işler yapıyor ve onlardan ek gelirler elde ediyor da olabilir. Herkesi töhmet altında bırakmak doğru değil.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Beni kitaplarla kandırdılar, şikayetçiyim! 10 Nisan 2020 | 226 Okunma Evden kaçamayan adam 07 Şubat 2020 | 134 Okunma Bizde ‘name’ bitmez 10 Ocak 2020 | 100 Okunma Havalar soğuyor okurlar ısınıyor 11 Ekim 2019 | 188 Okunma Havalar soğuyor okurlar ısınıyor 13 Eylül 2019 | 83 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar