Yok mu beni başbakan yapacak bir cumhurbaşkanı adayı…

Millet İttifakı ülkeyi nasıl yöneteceğini ortaya koyamadığı için gündemi bu karşılığı olmayan söylemlerle meşgul ediyor

Siyasette temel esas iktidara gelmek, ülke yönetimine talip olmaktır. İktidarların seçim yoluyla belirlendiği sistemlerde seçime giren siyasi partiler bunun için seçmenden oy ister. Bütün siyasi partiler de bu amaç için kurulur ve siyaset üretir.

Çok partili hayata geçtiğimiz 1946 yılından beri de her seçim bu amaçla yapıldı. ‘Açık oy gizli tasnif’ gibi bazı anti demokratik uygulamalar olsa da, vesayet yoluyla bazı müdahaleler olsa da Türkiye’de iktidarlar seçimle gelip gitti.

Seçimle iktidar değiştirme ümitleri kalmayanlar, başka yollara tevessül etmiştir. 27 Mayıs darbesi başta olmak üzere darbeler ile diğer kaos ve kriz arayışlarının altında bu anlayış yatmaktadır.

Meral Akşener, 15 Temmuz öncesi “Ben başbakan olacağım” dediğinde hepimiz şaşırmıştık. “Meral Hanım milletvekili bile değil, ufukta...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Anayasa'yı değiştirmek yetmez 13 Eylül 2023 | 575 Okunma 6-7 Eylül olaylarından ders çıkarmak 09 Eylül 2023 | 129 Okunma Yok mu beni başbakan yapacak bir cumhurbaşkanı adayı… 04 Ekim 2021 | 291 Okunma Onuncu Yıl Marşı’nı hangi ruh haliyle okuyorsunuz 13 Eylül 2021 | 329 Okunma Son aşamadan kastım… 06 Eylül 2021 | 263 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar