Yalan söylemek zorunda kalmayacağınız bir taslak hazırlayın

Madem bu taslak sizin değil, madem ortada sahiplenebileceğiniz bir taslak yok. O halde üç yıldır ‘anayasa taslağınız hazır’ gibi niye dolanıp duruyorsunuz.

İYİ Parti’deki FETÖ’cü yapılanmayı dile getirdiği için ihraç edilen Ümit Özdağ’ın gündeme getirdiği anayasa çalışması, Millet İttifakı’nın kimyasını bozdu. 

Özdağ, İyi Parti’nin de içinde olduğu CHP, Saadet ve HDP’nin ortak bir anayasa taslağı hazırladığını söyleyince, ilgili partinin ileri gelenleri inkâr kuyruğuna girdi.

Daha önce bu çalışmayı ballandıra ballandıra anlatan Kemal Kılıçdaroğlu, “Nereden çıktı bu konu hayretle izliyorum. Böyle bir çalışma yok” dedi. Peşinden Akşener inkârcılar kervanına katıldı. Aynı şekilde Temel Karamollaoğlu da çalışmayı görmeyen, duymayan, işitmeyenler safında yer aldı.

Tabii bunda şaşıracak bir durum yok. Bir kabahatiniz ortaya çıkınca inkâr etmek için ne gerekiyorsa yaparsınız. 2018 konjonktüründe HDP ile bir çalışma yapmayı sıkıntılı görmeyenler, konjonktür değişince bu çalışmanın ortaya çıkmasından rahatsız olması gayet normaldir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Anayasa'yı değiştirmek yetmez 13 Eylül 2023 | 573 Okunma 6-7 Eylül olaylarından ders çıkarmak 09 Eylül 2023 | 125 Okunma Yok mu beni başbakan yapacak bir cumhurbaşkanı adayı… 04 Ekim 2021 | 289 Okunma Onuncu Yıl Marşı’nı hangi ruh haliyle okuyorsunuz 13 Eylül 2021 | 328 Okunma Son aşamadan kastım… 06 Eylül 2021 | 261 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar