Sakın ha mevzileri terk etmeyin

“TARİH: 14 Kasım 2015Devlet Başkanı Tayyip Erdoğan, iltihak görüşmeleri yapmak üzere resmi ziyaret için gittiği Gürcistan’dan alır haberi. Tam da en kudretli olup dünyayı titrettiği bir anda nereden...

“TARİH: 14 Kasım 2015

Devlet Başkanı Tayyip Erdoğan, iltihak görüşmeleri yapmak üzere resmi ziyaret için gittiği Gürcistan’dan alır haberi. Tam da en kudretli olup dünyayı titrettiği bir anda nereden çıkmıştır bu yönetimi devirme? İnanılır gibi değildir. Kısa bir değerlendirmeden sonra yurda dönme kararı verir. Nasılsa insanlar meydanlara dolacak, darbeye karşı direnecek, aynen Mısır’da Tahrir ve Rabia meydanlarında olduğu gibi darbe karşıtı direnişler sembolleşecek, bayraklaşacaktır. Fakat heyhat! Başkan’ı karşılayamaya bir tek kişi dahi gelmemiştir. Sevenleri tarafından terk edildiği ve yarı yolda bırakıldığı düşüncesiyle zaten zihni duman bürümüş olan Başkan bu büyük hayal kırıklığı içinde Silivri Havaalanı’nda gözaltına alınıp önce Silivri Cezaevi’ne, sonra da alelacele inşa edilen Ekinlik Adası’ndaki tutukevine konulur.”

Bu satırlar Fetullahçı Terör Örgütü’nün 2014 yılı başında kaleme aldığı Rövanş adlı kitapta yer alıyor. Kitabın değerlendirmesini yapmayacağım. O apayrı bir konu. Gerekirse daha sonra kitabın hikayesini ve müstear isimle yazılan kitabın gerçek yazarlarını ele alan bir yazı yazabilirim. Ama şimdi mesele başka.

Yukarıdaki satırlardan anlaşılacağı üzere Fetullahçı teröristler, darbe için bütün hazırlıkları yapmış. Bir tek şeyi hesap edememiş. Daha doğrusu bir şeyi yanlış hesap etmiş. Nedir o? Halkın sokağa ineceğini hesap edememiş. Eğer düşündükleri gibi halk sokağa inmeseydi darbeyi başaracaklardı.

Geçtiğimiz günlerde İngiltere’de Türk vatandaşları tarafından darbe gecesi söylediklerinden dolayı alaya alınan ve sosyal medyada görüntüleri dolaşan FETÖ’nün İsrail imamı Kerim Balcı’nın o geceki görüntüsünü hepimiz hatırlıyoruz değil mi?

15 Temmuz gecesi FETÖ’nün televizyonundan darbecilere gaz verirken, bir anda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın canlı yayında halka seslendiğini ve halkı sokağa çağırdığını öğrenince Balcı’nın gözleri fal taşı gibi açılmış ağzı açık bir şekilde ekranda donup kalmıştı. Balcı, niye öyle renkten renge girdi dersiniz? Çünkü senaryoda halkın sokağa inmemesi vardı. Halkın sokağa inmesi FETÖ’nün planlarını altüst etti. Balcı onunu inçin ekranda öyle dondu kaldı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Anayasa'yı değiştirmek yetmez 13 Eylül 2023 | 575 Okunma 6-7 Eylül olaylarından ders çıkarmak 09 Eylül 2023 | 129 Okunma Yok mu beni başbakan yapacak bir cumhurbaşkanı adayı… 04 Ekim 2021 | 291 Okunma Onuncu Yıl Marşı’nı hangi ruh haliyle okuyorsunuz 13 Eylül 2021 | 329 Okunma Son aşamadan kastım… 06 Eylül 2021 | 263 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar