O gece tarihin akışı değişti

15 Temmuz darbe ve işgal girişimi üzerinden tam 5 yıl geçti. Beş yıldır bu ihaneti ve arkasındaki hainleri konuşuyoruz. Daha da konuşacağız. Aradan geçen 5 yıla rağmen, bu ihanet şebekesinin ne olduğunu...

15 Temmuz darbe ve işgal girişimi üzerinden tam 5 yıl geçti. Beş yıldır bu ihaneti ve arkasındaki hainleri konuşuyoruz. Daha da konuşacağız. Aradan geçen 5 yıla rağmen, bu ihanet şebekesinin ne olduğunu, nasıl örgütlendiğini, arkasında tam olarak hangi güçlerin olduğunu bütün çıplaklığı ile ortaya koyabilmiş değiliz.

Yarım asırda oluşturulan pazılın birçok parçasını bir araya getirdik fakat henüz resmin tamamını görmekten çok uzaktayız. Ancak sonuca çok yakın olduğumuzu da bilmemiz gerekir. Olayları, kişileri tek tek tanımaya başladık. Sadece parçaları bir araya getirmek için biraz daha gayrete ihtiyacımız var.

15 Temmuz tarihinde evet bir darbe ve işgal girişimine kalkışıldı, doğru. Ama 15 Temmuz aynı zamanda bir direniş destanıdır. O gece tarihin akışı değişti. 15 Temmuz gecesinin nasıl bir destan olduğunu o geceden sonra nelerin yaşandığını görmeden, o destanı anlayamayız.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Anayasa'yı değiştirmek yetmez 13 Eylül 2023 | 575 Okunma 6-7 Eylül olaylarından ders çıkarmak 09 Eylül 2023 | 130 Okunma Yok mu beni başbakan yapacak bir cumhurbaşkanı adayı… 04 Ekim 2021 | 292 Okunma Onuncu Yıl Marşı’nı hangi ruh haliyle okuyorsunuz 13 Eylül 2021 | 329 Okunma Son aşamadan kastım… 06 Eylül 2021 | 263 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar