No panik!

ABD’de 17-25 Aralık dosyası yeniden açılmak isteniyor. Obama döneminin soytarı savcısı Preet Bharara’nın görevden alınmasına rağmen yerine gelen Joon H. Kim tarafından...

ABD’de 17-25 Aralık dosyası yeniden açılmak isteniyor. Obama döneminin soytarı savcısı Preet Bharara’nın görevden alınmasına rağmen yerine gelen Joon H. Kim tarafından dosya sürdürülüyor. Yeni savcının hazırladığı iddianameler çok eğlenceli. Türkiye para verse böyle iddianameler hazırlatamazdı. Yeni iddianameler Fetullah Gülen örgütünün 17-25 Aralık kumpaslarını gözler önüne sererken, bu kumpaslara destek verenlerin maskesini de düşürdü. Aynı zamanda 17-25 Aralık’ın arkasında ABD’nin olduğunu da günyüzüne çıkardı. 

Fetullah Gülen’in yargı ve polise sızan teröristleri 17-25 Aralık operasyonu ile Türkiye’den ABD’nin intikamını almaya çalışırken, bunu yolsuzluk ve rüşvet iddiasıyla kamufle etmeye çalıştı. ABD’deki iddianamelerden işin gerçek yüzünü öğreniyoruz.  Şimdi size yeni iddianameden küçük bölümler paylaşmak istiyorum.  

“İşbu iddianamede yer alan suçlamaların temelinde, İran hükümeti aleyhindeki Birleşik Devletler ulusal güvenlik kontrollerini ihlâl etmeye ve bu kontrollerden kaçmaya yönelik çok yıllı gizli bir plan yer almaktadır…” 

“İran ve Türkiye’de bulunan üst düzey hükümet yetkilileri, bu gizli plana dâhil olmuş ve planı korumuşlardır…” 

“Birleşik Devletler Kanunnamesi (“U.S.C.”) Kısım 1701-1706 Başlık 50’de düzenlenen Uluslararası Acil Ekonomik Güçler Yasası (“IEEPA”), Başkan’a, Birleşik Devletlerin ulusal güvenliğine ve dış politikasına yönelik sıra dışı ve olağanüstü tehditleri ele alma yetkisi vermektedir…” 

“Başkan, ilk olarak, 14 Kasım 1979 tarihinde çıkarılan 12170 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (“KHK”) ile “İran’daki durumun Birleşik Devletler ulusal güvenliği, dış politikası ve ekonomisine yönelik sıra dışı ve olağanüstü bir tehdit teşkil ettiğine kanaat getirmiş” ve söz konusu tehdidin üstesinden gelinmesi amacıyla ülke çapında olağanüstü hal ilân etmiştir…” 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Anayasa'yı değiştirmek yetmez 13 Eylül 2023 | 575 Okunma 6-7 Eylül olaylarından ders çıkarmak 09 Eylül 2023 | 129 Okunma Yok mu beni başbakan yapacak bir cumhurbaşkanı adayı… 04 Ekim 2021 | 291 Okunma Onuncu Yıl Marşı’nı hangi ruh haliyle okuyorsunuz 13 Eylül 2021 | 329 Okunma Son aşamadan kastım… 06 Eylül 2021 | 263 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar