Kılıçdaroğlu’nun intihar şovu

Tamam Kemal Kılıçdaroğlu, çok başarılı bir siyasetçi değil; tamam Kılıçdaroğlu, ince siyaseti beceremiyor; tamam Kılıçdaroğlu, ilm-i siyaseti bilmiyor. Ama Parti Meclisi toplantısında...

Tamam Kemal Kılıçdaroğlu, çok başarılı bir siyasetçi değil; tamam Kılıçdaroğlu, ince siyaseti beceremiyor; tamam Kılıçdaroğlu, ilm-i siyaseti bilmiyor. Ama Parti Meclisi toplantısında yaptığı son konuşmaları bütün bunların dışında değerlendirmek lazım.

CHP’nin 24 Haziran seçimlerinden sonra içine düştüğü açmaz, bir partinin kolay kolay aşacağı bir durum değil. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kendisine kurultaylarda sürekli rakip olan Muharrem İnce’yi aday gösteren Kılıçdaroğlu, seçimden sonra bütün bunların başına geleceğini bilmeliydi. Ve nitekim birçok yazar, siyasi analist seçimden önce buna işaret de etmişti.

Eğer Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce’nin CHP’den daha az oy alacağını hesap etmişse bu da vahim bir hata. Veya Muharrem İnce’nin böyle bir çıkış yapacağını öngörememişse daha da vahim. Bunlar CHP’nin iç meseleleri tabii. Niyetimiz CHP’nin iç meselelerini tartışmak değil. Ama anamuhalefet partisinin bütün ülkeyi ilgilendiren yönü nedeniyle sormamız, analiz yapmamız gereken çok konu var.

Son PM toplantısında Kılıçdaroğlu, “Seçim gecesi Muharrem Bey’i aradım, süreci birlikte yönetelim dedim. Ama Muharrem Bey buna yaklaşmadı” demiş. Acaba Kılıçdaroğlu, 24 Haziran seçim gecesiyle ilgili nasıl bir süreç yönetecekti. Bir kaos hesabı vardı o gece. Yoksa Kemal Bey o kaos hesabının içinde miydi? Muharrem İnce’nin “Adam kazandı” itirafı, Kemal Bey’in birlikte yönetelim dediği süreci tersyüz mü etti?

CHP’de tam da sular duruldu dendiği bir zamanda, üstelik ülkenin içinde bulunduğu durum CHP’nin iç tartışmalarını ötelediği bir ortamda Kemal Kılıçdaroğlu, niçin Parti Meclisi toplantısında yeniden parti içi tartışmaların fitilini ateşledi.

“Sonsuza kadar genel başkan olmayacağım. 24 Haziran seçimlerinden sonra da bırakmayı düşünüyordum. Sayın İnce’yi, benden sonra genel başkan olması için aday gösterdim. Ancak sonrasında yapılanlar bana güven vermedi. İnce ile seçimden sonra bir araya geldiğimiz eşli yemekte İnce’nin ‘onursal başkan ol’ teklifine karşılık ‘Bunu yapmayacağım, genel başkanlığı bırakmayacağım. Genel başkan olursan parti bir haftada dağılır’ yanıtı verdim.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Anayasa'yı değiştirmek yetmez 13 Eylül 2023 | 575 Okunma 6-7 Eylül olaylarından ders çıkarmak 09 Eylül 2023 | 129 Okunma Yok mu beni başbakan yapacak bir cumhurbaşkanı adayı… 04 Ekim 2021 | 291 Okunma Onuncu Yıl Marşı’nı hangi ruh haliyle okuyorsunuz 13 Eylül 2021 | 329 Okunma Son aşamadan kastım… 06 Eylül 2021 | 263 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar