İşini kış tut da yaz çıkarsa bahtına

Türk siyaseti, tarihinin en kritik dönemlerinden birini yaşıyor. Keskin bir virajda, çetin bir yol ayırımında olduğumuz söylenebilir...

Mesele sadece Türkiye ile alakalı da değil, dünyanın hemen her ülkesinde derin açmazlar var ve bunlardan en çok etkilenecek ülkelerin başında da Türkiye geliyor.

İşte böyle bir dönemde Türk siyasetine daha doğrusu muhalefet cephesinde “Sağ yanağına tokat atılırsa sol yanağını çevir” anlayışı hâkim. Normal şartlarda muhalefetin böyle bir anlayış içinde olması sevinilecek bir durum. Ancak yakın zamanda yaşananlar ve dünyanın içinde bulunduğu durum kafalarda büyük soru işaretlerine neden oluyor.

“Kötülük yapana karşı koyma; sağ yanağına vurana öbür yanağını da çevir” sözünün İncil’de Hz. İsa’ya ait olduğu söyleniyor. Sizi bilmem ama ben bu sözü ilk defa Fetullahçılardan duydum. Onların adeta temel felsefeleriydi. Elebaşları Fetullah da bunu, “Bugün, ‘Devrin getirdiği şartlar ve hizmetin stratejisi açısından bir yanağına vurana öbür yanağını çevir, karşılık verme, sokağa dökülme’, diyorsak, bir ma’nada bu ruhu temsil gereğinden dolayıdır” gibi ifadelerle çeşitli konuşmalarında kullanmıştır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Anayasa'yı değiştirmek yetmez 13 Eylül 2023 | 573 Okunma 6-7 Eylül olaylarından ders çıkarmak 09 Eylül 2023 | 125 Okunma Yok mu beni başbakan yapacak bir cumhurbaşkanı adayı… 04 Ekim 2021 | 289 Okunma Onuncu Yıl Marşı’nı hangi ruh haliyle okuyorsunuz 13 Eylül 2021 | 328 Okunma Son aşamadan kastım… 06 Eylül 2021 | 261 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar