Görevimiz komünizm ile dövüşmek!

Türkiye daha önce üç kez kazaya uğradığı viraja dördüncü kez girmiş durumda. Son zamanlarda artan darbe söylentileri dâhil, olup biten her şeyi bu gözle değerlendirmezsek, korkarım bu kez de virajı dönmeden yine kazaya uğrayacağız.

Türkiye’nin S-400 alması dünya düzenini resmen sarstı. ABD, S-400’ler nedeniyle bir NATO ülkesine yaptırım kararı aldı. Adı CAATSA olan yaptırım kanunu Rusya, Kuzey Kore ve İran için çıkarılmış bir kanun. Ama CAATSA, NATO’nun en güçlü ordusuna sahip ve en kritik müttefik olan Türkiye’ye uygulandı.

Peki, Türkiye NATO için ne anlam ifade ediyor ve Türkiye’nin Rusya veya Sovyetler Birliği ile iş yapması ne anlam ifade ediyor? Durumu bu açıdan ele almazsak, bugün olanları eksik değerlendirmiş oluruz ve durumun derinliğini yakalayamayız.

Sovyetler Birliği’nden Kurtuluş Savaşı yıllarında aldığımız silah ve mühimmat meselesini bir kenara not ettikten sonra Türkiye Cumhuriyeti tarihinde Sovyetler Birliği veya Rusya ile münasebetlerimizi şöyle bir gözden geçirirsek, yaşadığımız tarihî kırılmayı çok daha iyi analiz etmiş oluruz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Anayasa'yı değiştirmek yetmez 13 Eylül 2023 | 575 Okunma 6-7 Eylül olaylarından ders çıkarmak 09 Eylül 2023 | 129 Okunma Yok mu beni başbakan yapacak bir cumhurbaşkanı adayı… 04 Ekim 2021 | 291 Okunma Onuncu Yıl Marşı’nı hangi ruh haliyle okuyorsunuz 13 Eylül 2021 | 329 Okunma Son aşamadan kastım… 06 Eylül 2021 | 263 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar