Gazetecilerin mal varlığı araştırılsın

Organize suç örgütü elebaşı Sedat Peker’in iddialarıyla başlayıp, yabancı devlet ve vakıfların fonlamasıyla devam eden tartışmaların odağında maalesef meslektaşlarımız yer alıyor....

Organize suç örgütü elebaşı Sedat Peker’in iddialarıyla başlayıp, yabancı devlet ve vakıfların fonlamasıyla devam eden tartışmaların odağında maalesef meslektaşlarımız yer alıyor. Gazetecilik bir kamu görevidir. Yasama, Yürütme ve Yargı erkinden sonra medyanın geldiği varsayılarak, medyaya Dördüncü Kuvvet deniliyor.

Medya bir ülkenin bütün kırılma anlarında en kritik yerde yer alır. Türkiye’nin yakın tarihine baktığımızda bunu çok daha net bir şekilde görüyoruz. 27 Mayıs’tan 12 Eylül’e, 28 Şubat’tan 27 Nisan e-muhtırasına kadar her kritik dönemeçte medya başrolde yer aldı.

Türkiye’de medya eliyle hükümetler kuruldu, hükümetler yıkıldı. Medya eliyle hayatlar karartıldı, bankalar batırıldı, zenginliğine zenginlik katanlar oldu, iflas edip yok olanlar oldu. Medya organları üzerinden hesaplaşmalar oldu, hedef göstermeler oldu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Anayasa'yı değiştirmek yetmez 13 Eylül 2023 | 575 Okunma 6-7 Eylül olaylarından ders çıkarmak 09 Eylül 2023 | 129 Okunma Yok mu beni başbakan yapacak bir cumhurbaşkanı adayı… 04 Ekim 2021 | 291 Okunma Onuncu Yıl Marşı’nı hangi ruh haliyle okuyorsunuz 13 Eylül 2021 | 329 Okunma Son aşamadan kastım… 06 Eylül 2021 | 263 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar