FETÖ’nün bİTİ kanlandı

15 Temmuz darbe ve işgal girişimini bertaraf eden sivil kahramanlara yönelik KHK ile yapılan düzenlemeye karşı duyulan tepki, FETÖ’nün yeniden hareketlendiğine dair çok önemli bir işaret. 2018 yılı, tam...

15 Temmuz darbe ve işgal girişimini bertaraf eden sivil kahramanlara yönelik KHK ile yapılan düzenlemeye karşı duyulan tepki, FETÖ’nün yeniden hareketlendiğine dair çok önemli bir işaret. 2018 yılı, tam bağımsız Türkiye için en çetin mücadelenin yaşanacağı yıl olacak.

Kimse KHK’ya karşı gösterilen tepkileri sıradan basit eleştiri olarak değerlendirmesin. Kim Fetullahçı teröristlerin ve arkasındaki güçlerin pes ettiğini düşünüyorsa, Kara Kuvvetleri Komutanı Yaşar Güler’in koruma müdürü Burak Akın’ın itiraflarına ve teslim olmasına baksın.

TSK başta olmak üzere bürokrasinin en tepesinden en aşağısına kadar onlarca Burak Akın’ların hâlâ var olduğunu göremezsek, 15 Temmuz gibi yeni kâbusları görmeye devam ederiz. Amerika’da karara bağlanan Hakan Atilla davası, 15 Temmuz’un nihayete ermediğinin en açık delilidir.

KHK ile ilgili tepkiler, gerçekten iddia edildiği gibi düzenlemede yer alan muğlaklıktan duyulan endişeden mi kaynaklanıyor?  Yoksa 15 Temmuz’da canını, kanını hiçe sayan Türk milleti tehdit mi ediliyor? Bence Türk milleti tehdit ediliyor, “Sizin yüzünüzden darbe akamete uğradı. Bir daha sokağa çıkarsanız hepinizi yargılayacağız. Sizi kimse kurtaramayacak” mesajı veriliyor.

Aklı başında, vicdanı yerinde hiçbir siyasetçi 15 Temmuz kahramanları üzerinden polemiğe girer mi? Bu konu siyasi malzeme yapılacak bir konu mu? Haydi diyelim siyasi ferasetiniz bu konuda yetersiz kaldı, Türk milletinin tarihini de mi bilmiyorsunuz? KHK ile yapılan düzenlemeyi öyle bir lanse ettiler ki, dersiniz ki, “Bu millete böyle bir güvence verilmezse bir daha sokağa inmez.”

Haydi, Türk tarihini de bilmediğinizi varsayalım. 15 Temmuz’da sokağa inenlerin ve canlarını ortaya koyan şehit ve gazilerin analizini de mi yapmadınız? Sizce canını ortaya koyan o insanlar ülkelerinin bekası için kanuni düzenleme ile güvenceye ihtiyaçları var mı?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Anayasa'yı değiştirmek yetmez 13 Eylül 2023 | 573 Okunma 6-7 Eylül olaylarından ders çıkarmak 09 Eylül 2023 | 125 Okunma Yok mu beni başbakan yapacak bir cumhurbaşkanı adayı… 04 Ekim 2021 | 289 Okunma Onuncu Yıl Marşı’nı hangi ruh haliyle okuyorsunuz 13 Eylül 2021 | 328 Okunma Son aşamadan kastım… 06 Eylül 2021 | 261 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar