Christian terörü

Yeni Zelanda’da İslam’ı hedef alan ve cuma namazı sırasında iki camide 50 Müslümanı katleden Haçlı saldırısı, dünyada yeni bir karanlık dönemin başlangıcı olarak görülmelidir....

Yeni Zelanda’da İslam’ı hedef alan ve cuma namazı sırasında iki camide 50 Müslümanı katleden Haçlı saldırısı, dünyada yeni bir karanlık dönemin başlangıcı olarak görülmelidir. Saldırı ile ilgili Batı dünyası terör ifadesini bile kullanmazken, Türkiye başta olmak üzere bazı Müslüman ülkelerde “Haçlı terörü” ifadesi kullanıldı.

Saldırının bir Haçlı terörü olduğu şüphesiz, ancak Haçlı saldırısının ötesinde bir durumla karşı karşıyayız. Daha doğrusu Haçlı zihniyetinin yeni nesil bir saldırısıyla karşı karşıyayız. İslamiyet’in doğuşundan kısa bir süre sonra başlayan Haçlı saldırıları, günümüze kadar hiç aksamadan devam etti ve devam ediyor.

Yeni Zelanda saldırısı ise yepyeni bir durumdur. 1700’lerin ortalarında ve 1800’lerin başında Hristiyanlık dünyasında yeni bir anlayış zuhur etti. Jonathan Edwards tarafından başlatılan ve “Büyük Uyanış” adı verilen hareket hızlıca kurumsallaşarak bugünkü evangelizmi doğurdu. Kendinden başka her şeye karşı olan bu anlayışın en büyük düşmanlığı İslam’a ve Müslümanlaradır.

Temel misyonunu misyonerlik üzerine kuran bu yapı, o kadar güçlü hale geldi ki, ABD yönetimi başta olmak üzere birçok devletin yönetimini ele geçirmiş durumdadır. Aynı zamanda birçok küresel şirkete sahip olan bu yapı, trilyon dolarlara hükmetmektedir. Bu yapıyı kurumsallaştıranların başı Samuel Zwemer’dir. Bu isimleri özellikle yazıyorum. Zira bu isimler üzerinde araştırma yapmazsak, Yeni Zelanda’da katliam yapan teröristin Facebook üzerinden yayımladığı sözde manifestoyu anlayamayız.

Temel inanışları Mesih’in yeniden dünyaya dönüşü olan bu sapkın yapı, İncil’den çıkardıkları kehanetleri gerçekleştirmeyi ve Mesih’i getirip dünya hâkimiyetini kurmayı amaçlıyorlar. Bu kehanetlerin “Apocalypse Countdown 2015 to 2021: Prophecy Codes and Signs that Signal the End of Days & Armageddon is Imminent” gibi yüzlerce kitaplarda ve “http://christinprophecy.org/articles/the-wars-of-the-end-times/, http://so4j.com/end-times-events” gibi binlerce web sitelerinde bütün emelleri yer almaktadır.

Evet, bu sapkın anlayışın kimi kehanetlerine göre, 2015-2021, kimi kehanetlerine göre 2018-2025 tarihlerinde İsa-Mesih gökyüzünden inecek. Ancak İsa-Mesih’in inebilmesi için yeryüzünde büyük karışıklıkların olması; Kudüs’ün Müslümanlardan temizlenmesi, Deccal olarak görülen Müslümanların yok edilmesi, dünya nüfusunun en az 3’te 1’inin yok olması gerekir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Anayasa'yı değiştirmek yetmez 13 Eylül 2023 | 571 Okunma 6-7 Eylül olaylarından ders çıkarmak 09 Eylül 2023 | 124 Okunma Yok mu beni başbakan yapacak bir cumhurbaşkanı adayı… 04 Ekim 2021 | 287 Okunma Onuncu Yıl Marşı’nı hangi ruh haliyle okuyorsunuz 13 Eylül 2021 | 328 Okunma Son aşamadan kastım… 06 Eylül 2021 | 261 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar