Beyaz Türkleri zenciliğe kim ‘ikna’ etti

Erken seçim kararı dolayısıyla Türkiye 62 gündür seçim sürecini yaşıyor. Seçim haftasına girmiş bulunuyoruz. Bu pazar Türkiye, tarihinin en kritik seçimi için sandık başında olacak....

Erken seçim kararı dolayısıyla Türkiye 62 gündür seçim sürecini yaşıyor. Seçim haftasına girmiş bulunuyoruz. Bu pazar Türkiye, tarihinin en kritik seçimi için sandık başında olacak. Bütün seçimler kritiktir ama bu kez çok farklı bir seçime gidiyoruz. 16 Nisan referandumu ile kabul edilen anayasa değişikliğinin öngördüğü yeni hükümet sistemi bu seçim neticesinde yürürlüğe girecek.

62 gündür Türkiye’de yapılan seçim propagandalarında bir kesim hariç, herkese yönelik seçim vaatleri dinliyoruz. Sadece beyaz Türkler diye tabir edilen elitist-Kemalist-laikçi kesime yönelik hiç kimse herhangi bir vaatte bulunmuyor. Muhalefet adayları, muhafazakâr ve kendilerine göre Kürt seçmene yönelik tüm adaylar vaatlerde bulunuyor.

‘Kendilerine göre Kürt’ dememin nedeni Kürt denilince akıllarına sadece HDP ve Selahattin Demirtaş’ın geliyor olması. Onlara göre Demirtaş’ın serbest bırakılmasını vadetmek Kürt seçmeni kazanmalarına yeterli olacak.

Selahattin Demirtaş’ın 6-8 Ekim olaylarında yaptığı provokasyon çağrısı ile Kürt halkına karşı bir katliam yaptırdığından bîhaberler. Hendek ve çukur siyaseti neticesinde Kürt halkının yaşadığı şehirlerin PKK terör örgütü tarafından yaşanmaz hale getirildiğinden bîhaberler. Aslında eski kafa Kürt=PKK, onlara göre PKK’lı olmayan Kürt yoktur. Dolayısıyla PKK’nın siyasi uzantısı HDP’ye şirin gözükürsek Kürtler de bize oy verir anlayışıyla hareket ediyorlar.

Konumuz bu değil, bir gazeteci olarak yukarıda saydığım elitist-Kemalist-laikçi kesime niye kimse herhangi bir vaatte bulunmuyor. Onlar bu ülkenin vatandaşı değil mi? Onların oylarını kimler ceplerinde keklik görüyor. Bunu merak ediyorum.

CHP’nin adayı Muharrem İnce, her mitinginde “Allah’ın izni” ifadesini en az 8-9 kez kullanıyor. Amenna Allah’ın izni olmaksızın kâinatta yaprak bile kımıldamaz. Tamam, biz buna iman ediyoruz da hiç mi oylarını çantanızda keklik gördüğünüz seçmenleri düşünmüyorsunuz? Kimsenin başörtüsüne karışmayacakmış Muharrem İnce, beyefendi lütufta bulunuyor. Haydi, bunu da içimize sindirelim. ”Peki, kardeşim oylarını çantanda keklik gördüğün malum kesim de sizin gibi mi düşünüyor?”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Anayasa'yı değiştirmek yetmez 13 Eylül 2023 | 575 Okunma 6-7 Eylül olaylarından ders çıkarmak 09 Eylül 2023 | 130 Okunma Yok mu beni başbakan yapacak bir cumhurbaşkanı adayı… 04 Ekim 2021 | 292 Okunma Onuncu Yıl Marşı’nı hangi ruh haliyle okuyorsunuz 13 Eylül 2021 | 329 Okunma Son aşamadan kastım… 06 Eylül 2021 | 263 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar