Atletin esin kaynağı Sibel Can mı?

Türk siyaseti bir haftadır atletli Kemal Kılıçdaroğlu’nu konuşuyor. Bu konuyu konuşmak gibi bir niyetim yoktu. Ta ki Ahmet Hakan’ın 14 Ağustos tarihli yazısını görene kadar. Ankara gazetecileri genelde magazinden...

Türk siyaseti bir haftadır atletli Kemal Kılıçdaroğlu’nu konuşuyor. Bu konuyu konuşmak gibi bir niyetim yoktu. Ta ki Ahmet Hakan’ın 14 Ağustos tarihli yazısını görene kadar. Ankara gazetecileri genelde magazinden uzak kalır. Ağırlıklı gündemimiz siyaset, güvenlik, diplomasi gibi resmi ağır gündemler olur.

Ahmet Hakan 14 Ağustos’ta Sibel Can ile ilgili fotoğraflı bir yazı yazdı. Bir otelin balkonunda çekilmiş Sibel Can’ın bikinili fotoğrafı ile ilgili Ahmet Hakan, “Bu zamana kadar pek çok ‘haberim yokmuş gibi çek panpa’ fotoğrafı gördüm. Fakat itiraf edeyim ki… Hiçbiri Sibel Can’ın ‘Balkonda beni yakalamış gibi çekin magazinciler’ fotoğrafları kadar buram buram prodüksiyon kokmuyordu” ifadelerini kullandı.

Meğer Sibel Can 21 yıl önce benzer fotoğrafı anadan üryan bir şekilde çektirmiş ve yıllarca bu fotoğraf sayesinde magazin dünyasının gündeminden hiç düşmemiş. Ahmet Hakan’ın bu yazısından önce ve sonra yine birçok magazinci Sibel Can’ın eski ve yeni fotoğrafını yan yana koyarak yorumlar yapmaya devam etmiş.

Sibel Can bir sanatçı ve kendisinin, gerek yeni çıkan albümü gerekse başka başka nedenlerle soyunarak magazin dünyasının gündeminde yer almak istemesi gayet normal. Ancak bir partinin genel başkanı soyunarak niye gündeme gelmek ister? Bu soruyu sormamız gerekir. Üstelik Kemal Kılıçdaroğlu’nun atletli fotoğrafı Ahmet Hakan’ın yazısından tam da bir hafta sonra 22 Ağustos’ta Hürriyet’e manşet oldu.

Atlet fotoğrafı 21 Ağustos’ta sosyal medyada yer almaya başlamıştı. Ürdün ziyareti dönüşü Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile uçakta sohbet ederken, konuyla ilgili soruyu saran Güneş Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Turgay Güler’e Erdoğan, “Turgay yine kaynatma” diyerek esprili bir cevap verdi ve konuyu ciddiye almadı. Aynı Erdoğan, ertesi gün fotoğrafı ‘Vatandaş Kemal’ başlığı ile Hürriyet’in manşetinde görünce sert tepki göstererek, tavrını koydu ve konuyu kapattı.

Kılıçdaroğlu’nun esin kaynağının Sibel Can olup olmadığını bilmiyoruz. Ancak sonuçlarının aynı olduğunu söyleyebiliriz. Sibel Can 21 yıldır magazin dünyasının dilinde, Kılıçıdaroğlu da bir haftadır siyasetin gündeminde.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Anayasa'yı değiştirmek yetmez 13 Eylül 2023 | 575 Okunma 6-7 Eylül olaylarından ders çıkarmak 09 Eylül 2023 | 130 Okunma Yok mu beni başbakan yapacak bir cumhurbaşkanı adayı… 04 Ekim 2021 | 292 Okunma Onuncu Yıl Marşı’nı hangi ruh haliyle okuyorsunuz 13 Eylül 2021 | 329 Okunma Son aşamadan kastım… 06 Eylül 2021 | 263 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar