Neyi bekliyorlar?

Her sabah bir operasyonla uyanıyoruz. Ankesörden ardışık arama nedeniyle TSK’da tespit edilen şu kadarı muvazzaf, şu kadarı açıkta, şu kadarı ihraç bilmem kaç kişi için gözaltı kararı...

Her sabah bir operasyonla uyanıyoruz. Ankesörden ardışık arama nedeniyle TSK’da tespit edilen şu kadarı muvazzaf, şu kadarı açıkta, şu kadarı ihraç bilmem kaç kişi için gözaltı kararı alınmış, yakalanmaları için başsavcılık talimatı ile Emniyet harekete geçmiş. Evet, gün geçmiyor ki böyle bir durum yaşanmasın.

Ben işin burasında değilim. Ankesörden ardışık arama nedeniyle TSK’da tespit edilen Fetullahçı Terör Örgütü ile irtibatlı ve burada telaffuz edemeyeceğim sayıda subay-astsubayın varlığını uzun zamandır biliyorum. Bu konuda gerek Emniyet, gerek MİT ve gerekse yargının çok hassas çalıştığını da biliyorum. Bu hassasiyete ilişkin çok çarpıcı bir değerlendirmeyi de paylaşabilirim.

Bu zamana kadar gözaltına alınanların yüzde 64’ü itiraf etti, geride kalanlarda da yüzde yüze varan isabet var. Anlayacağınız ByLock’ta, Fetullahçı hainlerin kurduğu mor beyin tuzağından ders çıkartılmış, hassas çalışma neticesinde operasyonlar gerçekleştiriliyor.

Benim asıl merak ettiğim, sıranın kendilerine geleceğini çok iyi bilip de hiçbir şey olmayacakmış gibi davrananların ne düşündüğü, neyi beklediği? Yukarıda yazdığım gibi sayılarını vermekten imtina ettiğim ve bu sayıyı öğrendiğim günden beri uykularım kaçtığı için başkalarının uykusu kaçmasın diye sayılarını veremeyeceğim kadar subay-astsubay hatta aralarında generallerin de olduğu çok sayıda asker ankesör operasyonunda sıranın kendilerine gelmesini bekliyor.

Bunu normal mi karşılayacağız? “Beklemeyecekler de ne yapacaklar?” mı diyeceğiz. Bu kadar çok kişinin TSK içerisinde eli silahlı ya da devletin en mahrem bilgilerine sahip olacak şekilde sıranın kendilerine gelmesini mi bekleyeceğiz? Haydi diyelim ki bizim adli kolluk kaynağımız ve yargı gücümüzün bunların tamamına aynı anda operasyon yapma kabiliyeti yok. İdari tedbir de alınamaz mı?

Bu kişiler kurbanlık koyun gibi bekliyor mu acaba? “Ne kadar çalışır sistemde kalırsam o kadar maaş alırım” anlayışıyla mı hareket ediyor? Başka beklentiler, başka hesaplar, başka iltisaklar içerisinde olup olmadıklarından haberdar mıyız? Israrla sonuna kadar durmanın, sıra gelene kadar hiçbir şey yapmamanın motivasyon kaynağı nedir?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Anayasa'yı değiştirmek yetmez 13 Eylül 2023 | 571 Okunma 6-7 Eylül olaylarından ders çıkarmak 09 Eylül 2023 | 124 Okunma Yok mu beni başbakan yapacak bir cumhurbaşkanı adayı… 04 Ekim 2021 | 287 Okunma Onuncu Yıl Marşı’nı hangi ruh haliyle okuyorsunuz 13 Eylül 2021 | 328 Okunma Son aşamadan kastım… 06 Eylül 2021 | 261 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar