Ensar, muhacir, münafık

Tarih boyunca mazlumun yanında yer alan, zulme uğrayanlara kapılarını açan Türk milletinin bu özelliği ne yazık ki son dönemlerde seçim malzemesi haline getirildi. Çok derin araştırmalar yapmaya gerek yok. Hepimizin...

Tarih boyunca mazlumun yanında yer alan, zulme uğrayanlara kapılarını açan Türk milletinin bu özelliği ne yazık ki son dönemlerde seçim malzemesi haline getirildi. Çok derin araştırmalar yapmaya gerek yok. Hepimizin bildiği örnekler bile yeter. İspanyolların zulmüne uğrayan Yahudilere kapılarını Osmanlı açtı. Hitler’in zulmü karşısında yine Yahudilere kucak açan Türkiye oldu. Saddam’ın, kimyasal silahlarını doğrulttuğu Kürtlerin sığındığı yer yine Türkiye idi. Eminim ki tarihçilerde bunlar gibi onlarca örnekler vardır. Suriye’de Esed’in zulmü başta olmak üzere terör örgütleri PKK ve DEAŞ’ın zulmünden kaçanların da hamisi yine Türkiye oldu.

8 yıldır süren iç savaş yüzünden 4 milyona yakın Suriyeli canını kurtarmak için Türkiye’ye sığındı. Bu insanların Türkiye’de hangi zor koşullarda yaşadıklarını hepimiz biliyoruz. Ama buna rağmen, bunların Türkiye’ye tatile geldiğini söyleyenler var. Hatta sahillerimizde kız dikizlemeye geldiğini söyleyecek kadar ileri gidenler bile oldu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 7 Haziran seçimleri öncesinde 9 Nisan 2015’te “Suriyeliler var. ‘Vatandaşlık vereceğiz’ diyorlar. Razı mısınız? Ben razı değilim. Suriyeli bizim ülkemizde birinci sınıf vatandaş, bizim vatandaşımız ikinci sınıf vatandaş” ifadelerini kullandı. 22 Nisan 2015’te söylemini sertleştiren Kılıçdaroğlu, “Kusura bakma, git kendi ülkene!” dedi.

16 Nisan referandumu öncesinde de benzer gayri insani söylemlere tanık olmuştuk. Şimdi cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimi arifesinde yine aynı söylemleri duymaya başladık meydanlarda.

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, “4.5 milyon Suriyeli Türkiye’de yaşıyor. Bayramda gidiyor 72 bin kişi, 1 hafta 10 gün kalıyor, sonra geri dönüyor. Eğer sen gidip 10 gün kalıp geri gelebiliyorsan kal orada devamlı. Ne diye geliyorsun, tatile mi geliyorsun? Demek ki şartların uygun. Gittikten sonra kapatırım kapıyı kalırsın. Burası aşevi mi? Benim ülkemin insanları işsiz” ifadeleriyle 24 Haziran seçimlerine Suriyeli muhacirleri dahil etti.

Muharrem İnce Suriyeli muhacirleri seçim vaadi yapar da Meral Akşener ondan geri kalır mı? Akşener, “Suriye politikası, Türkiye’nin beka tehlikesi haline döndü. 3.5 milyon Suriyeli ülkemizde ne olacaklar belli değil” sözleriyle bu koroya katılıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Anayasa'yı değiştirmek yetmez 13 Eylül 2023 | 571 Okunma 6-7 Eylül olaylarından ders çıkarmak 09 Eylül 2023 | 124 Okunma Yok mu beni başbakan yapacak bir cumhurbaşkanı adayı… 04 Ekim 2021 | 287 Okunma Onuncu Yıl Marşı’nı hangi ruh haliyle okuyorsunuz 13 Eylül 2021 | 328 Okunma Son aşamadan kastım… 06 Eylül 2021 | 261 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar