Batı putlarını yemeye başladı

Hz. Ömer’in cahiliye dönemi ile ilgili şu değerlendirmesi günümüze de ışık tutuyor: “Cahiliye devrinde yaptığımız iki şey vardı ki bunlardan birini hatırladıkça güler, diğerini...

Hz. Ömer’in cahiliye dönemi ile

ilgili şu değerlendirmesi günümüze de ışık tutuyor: “Cahiliye devrinde yaptığımız iki şey vardı ki bunlardan birini hatırladıkça güler, diğerini hatırladıkça ağlarım. Helvadan put yapıp tapar, acıktığımızda yerdik. Bunu hatırladıkça gülerim. Ağladığım şey ise kızlarımızı diri diri toprağa gömmemizdir.”

Geçtiğimiz hafta Başbakan Binali Yıldırım ile 4 günlük bir yurt dışı gezimiz oldu. Çarşamba günü Ankara’dan Belarus’a hareket ettik. Perşembe günü de Belarus’tan Almanya’ya uçtuk. Almanya’ya iner inmez Berlin’de Başbakan Yıldırım ve Almanya Başbakanı Merkel’in ikili görüşmesi başladı. Bir saati aşkın süren görüşmenin ardından heyette yer alan biz gazetecileri de basın toplantısının yapılacağı salona aldılar.

Salon girişinde siyah koltuklar vardı. O koltuklarda oturan lacivert takım elbiseli daha doğrusu diğer Alman gazetecilerden daha canti giyimli bir tip dikkatimi çekti. Ayak ayak üstüne atmış bekliyordu. Çok negatif bir enerji aldım ondan. Negatif enerjinin nedeni kısa süre sonra ortaya çıktı. İki başbakanın basın toplantısı sırasında malum kişi Esad’ın katliam fotoğraflarıyla Türkiye’nin Afrin’e yönelik Zeytin Dalı Harekatı'nı protesto etmeye kalkıştı.

Başbakan Yıldırım’ın ağzının payını verdiği bu şahıs gazeteci görünümlü olarak o salona alındı. Gazetecilik ile ilgisi olmayan, sözde bir yardım kuruluşu ile ilişkili o şahsın iki başbakanın basın toplantısı yaptığı salona Alman yetkililerin bilgisi dışında alınması mümkün değil. Zaten salondaki ambiyansa bakıldığında tezgâh kabak gibi meydana çıkıyor. Yine o basın toplantısında sorulan sorulara bakıldığında önyargı ve Türkiye karşıtlığını çok net görüyorsunuz.

Aynı gün Berlin’den Münih’e geçtik. Cumartesi de Başbakan Yıldırım Münih Güvenlik Zirvesi’ne konuşmacı olarak katıldı. Yıldırım, Türkiye’nin gerek NATO, gerek AB açısından bölgede nasıl bir görev üstlendiğini en yalın dille anlatırken, Türkiye’nin bölgede yaptığı insanlığı Batılıların yüzüne vurdu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Anayasa'yı değiştirmek yetmez 13 Eylül 2023 | 573 Okunma 6-7 Eylül olaylarından ders çıkarmak 09 Eylül 2023 | 125 Okunma Yok mu beni başbakan yapacak bir cumhurbaşkanı adayı… 04 Ekim 2021 | 289 Okunma Onuncu Yıl Marşı’nı hangi ruh haliyle okuyorsunuz 13 Eylül 2021 | 328 Okunma Son aşamadan kastım… 06 Eylül 2021 | 261 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar