15 Temmuz’un Nihat Erim’i kimdi?

15 Temmuz darbe ve işgal girişiminin üzerinden 3 yıl geçti. Bu süre zarfında gerek bilfiil darbeye teşebbüs edenler, gerekse devletin çeşitli kademelerinde gizlenen Fetullahçı hainler hakkında soruşturmalar yürütüldü.

FETÖ ile mücadele kapsamında binlerce kişi yargılandı, kimileri mahkûm edildi, kimilerinin davaları devam ediyor, kimileri hakkında da idari tedbir ve tahkikatlar sürüyor.

Yargılamaları ikiye ayırmak mümkün. Birincisi, bizzat darbeye teşebbüs edenler, ikincisi ise darbeye iştirak edip etmediklerine bakılmaksızın Fetullahçı terör örgütüne mensup olanlar hakkında gerçekleşen yargılamalar. Bu yargılamalar, örgütün ana omurgasının ortaya çıkarılıp, mücadelenin doğru zeminde ve kararlı bir şekilde yapılması için önemli.

Fetullahçı terör örgütü ile mücadelede en ağır yükün yargıda olduğunu ve yargının bu konuda da üzerine düşeni fazlasıyla yaptığını hepimizin kabul etmesi gerekir. Ancak bütün bu soruşturma ve kovuşturmaların neticesinde 15 Temmuz’un üzerindeki sis perdesinin tam anlamıyla kalktığını söylememiz mümkün değil.

Akıncı İddianamesi hariç, Çatı Davası başta olmak üzere önemli davalar ilk derece mahkemelerde karara bağlandı. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Anayasa'yı değiştirmek yetmez 13 Eylül 2023 | 573 Okunma 6-7 Eylül olaylarından ders çıkarmak 09 Eylül 2023 | 125 Okunma Yok mu beni başbakan yapacak bir cumhurbaşkanı adayı… 04 Ekim 2021 | 289 Okunma Onuncu Yıl Marşı’nı hangi ruh haliyle okuyorsunuz 13 Eylül 2021 | 328 Okunma Son aşamadan kastım… 06 Eylül 2021 | 261 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar